Fincsa-nindzsa

Káposztáspogácsa

2015. február 01. - fincsanindzsa

Ez egy picit hosszadalmasabban "összedobható" recept, mint a brownie, de egy kiváló vendégváró / partyfalat. A barátaim nagy kedvence volt korábban :)

Hozzávalók

1kg liszt
1 élesztő

cukor
1 tojás + 1 sárgája
1 Rama
tejföl (igény szerint)
plusz tojás a pogácsa tetejének megkenésére

Kb. 1 kg káposztát lereszelünk és megdinsztelünk (cukrot és egy pici borsot is rakjunk bele). Egy fél deci tejet tűzön meglangyosítunk, egy csipetnyi cukrot rakunk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tegyünk rá egy fedőt, hogy melegen tartsuk és futtassuk fel. Közben a lisztet a tojást, a sót és a Rama margarint morzsoljuk össze, majd a felfuttatott élesztőt tegyük hozzá. Ha a tészta nagyon nem akar összeállni, egy kis tejfölt kanalazzunk hozzá, hogy könnyebb legyen a tészta. Ha összeállt, hagyjuk meleg helyen kelni, fedjük le egy konyharuhával. Utána lisztezzük meg a gyúródeszkát és 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát, majd a dinsztelt káposzta 1/3-át kenjük rá. Hajtogassuk össze a tésztát négyzetté az alábbiak szerint: jobb, majd a bal oldalara, fent és lent. Ha ezzel megvagyunk, ismételjük meg az előbbi lépést 2-szer (tészta kinyújt, 1/3 káposzta elszórása, hajtogat) Kisodorjuk a tésztát a pihentetések után kb. 2-3 cm vastagságúra, késsel meghúzkodjuk a tetejét és kiszaggatjuk, tojással kenjük meg a tetejét.

Előmelegített sütőbe tegyük és 180fokon, légkeveréssel, süssük aranybarnára. Vigyázzunk, hogy a káposzta ne égjen meg!

1_12.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr644577588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása