Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 3. - Kekszes tekercs

2012. július 14. - fincsanindzsa

Ez is egy újabb egyveleg, aminek az összes receptjét megosztom Veletek. Bízván abban, hogy még szeretitek a gyermekkorunk ízeit :)

Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a süti. Rúdszámra tudtunk falni.

Hozzávalók

50dkg keksz
25dkg margarin/teavaj
2 egész tojás
40dkg cukor
5dkg kakaó
1dl rum vagy rumaroma
vágott dió / mandula
mazsola

A kekszet apró darabokra törjük – apum szerint ripityomra – meglocsoljuk rumaromával/rummal és állni hagyjuk 20-30 percig.

Vágjunk apróra magvakat és mazsolát, feltéve, ha szeretjük.

Közben elkészítjük a masszát: a vajat vagy margarint, cukrot, kakaót, tojást összefőzzük. Miközben fő, az apróra vágott magvakat és mazsolát keverjük bele. Nem szabad túl sűrűre főzni, mert akkor nem tapad össze, és nem szelhető – ha a fakanállal egy vonalat húzunk a masszába, és látjuk az edény alját, akkor megfelelő állagú. A masszába beletesszük az összedarabolt kekszet, és ezt összekeverjük.

A masszát belekanalazzuk kivizezett nylontasakokba – kb. 2-3 rudat lehet ebből az adagból csinálni – és rudakat formálunk belőle.

Ha elkészült, rakjuk hűtőbe 1 napra dermedve. Másnap fogyasztható.

Ha szeretjük a kókuszt, akkor kókuszreszelékbe forgassuk bele a rudakat.

1_44.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr34656278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása