Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 14. - Zserbó

2012. augusztus 21. - fincsanindzsa

Hozzávalók

Tésztához

75dkg liszt
30dkg zsír vagy teavaj
3dkg élesztő
2 tojás
3 ek. porcukor
fél sütőpor

Töltelékhez

30dkg darált dió
30dkg porcukor
lekvár
reszelt citromhéj

Csokimáz

5szelet csoki
6dkg vaj
2dkg porcukor

vagy Dr. Oetker tortabevonó

Futtassuk fel langyos tejben és egy csipetnyi cukorral az élesztőt. Addig a szírt és a lisztet dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojást, sütőport, a porcukrot és a felfutatott élesztőt. Egy fél órát hagyjuk pihenni.

A tésztából 4 gombócot készítsünk, és az elsőt nyújtsuk akkorára, mint a tepsink. Böködjük meg villával, hogy ne legyen hólyagos. Kenjük meg baracklekvárral, és a darált dióból és porcukorból készült töltelék egyvelegével, amibe reszeljünk citromhéjat. A diós keveréket 3 részre osszuk el, hogy minden rétegre egyenletes mennyiség jusson.

Rétegezzük ugyanígy, amíg el nem fogynak a lapjaink. Az összes lapot böködjük meg a hólyagosodás elkerülése végett.

Ha elkészült, 10 percet hagyjuk pihenni, mielőtt betesszük a sütőbe. Addig a sütő is fel tud melegedni a kíván 170 fokos hőmérsékletre. Fél óra szükséges neki, de figyeljük inkább!

A lustaságom miatt, és nem mellesleg azért, mert nem tudok szépen, az előírásoknak megfelelő mázat készíteni, ezért az Oetker-es tortabevonóval szoktam a zserbót bevonni. Rém egyszerű és még szép is lesz.

4_19.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr714722605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása