Tegnap este unalmamban néztem a TV Paprikát – ebből rendszert kell csinálni. Ugyan a báránybordát nem fogom megcsinálni, de a krumplihoz, köretként kaptam egy jó ötletet. Végre találtam egy 20 centis piteformát, így azt is felavathatom. A fetás csirkével pedig egy ideális köret lehet.
Hozzávalók
1 nagy krumpli (kb 20-30dkg)
sültkrmpli fűszersó
olaj
A krumplit hámozzuk meg és szeljük uborkaszeletelővel vékony szeletekre. Utána öntsük rá egy kevés olajat és szórjuk meg a sültkrumpli fűszersóval.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben vajjal kenjük ki a piteformát, szórjuk mg zsemlemorzsával, majd a szeleteket rakjuk körbe a formában és süssük aranybarnára. Ez a mennyiség 2-3 főnek elegendő egy étkezésre.