Fincsa-nindzsa

Feketeerdő torta

2012. szeptember 21. - fincsanindzsa

Egyre jobban belelendültünk a torta készítésbe, így a következő mutatvány a feketeerdő torta volt. Egy szülinapi meglepetés részeként készült, nem a hagyományos, hanem laktózmentes tejszínből készült. Tapasztalatunk az, hogy kevésbé lehet szépen eldolgozni, és kemény habbá verni, mint a hagyományos tejszínt. A torta elkészítése nem az én érdemem volt, így megint egy idegen tollal ékeskedem :) Méghozzá Gáboréval.

Tésztához:

5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor

Töltelékhez:

1 zacskó vanília pudingpor
1 üveg konzerv meggy
8 dl tejszín
szükség esetén habfixáló
0,5 dl cseresznye pálinka, vagy sherry brandy

 A tésztához:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukor egy harmadával felverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az átszitált lisztet a kakaóporral összekeverjük. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd keverő lapáttal a kakaós lisztet belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 26-os tortakarikába töltjük és 180 celsius fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

2_72.jpg

Töltelék:

 A krém készítése előtt a meggyet lecsepegtetjük és kiválasztunk 16 szemet a díszítéshez. A meggy levével – amibe beleöntöttük a pálinkát vagy a brandy-t – megfőzzük a pudingot, majd beleforgatjuk a maradék meggyet Miután kihűlt a torta, illetve a puding, a tortát három részbe vágjuk.

1_110.jpg

Két karikára egyenletesen elosztjuk a pudingot.

A tejszínt kemény habbá verjük (figyeljünk arra, hogy a tejszín hideg legyen, ha nem akar a hab megkeményedni, használjunk habfixálót, akár 2-3 csomaggal is), majd rákenjük a pudingra. Figyeljünk arra, hogy maradjon tejszínhab a torta bevonására is. Ezután összerakjuk a tortalapokat és kívülről bekenjük habbal, majd díszítjük a maradék meggyel 

3_37.jpg

Javaslat: bármennyire is kívánjuk a tortát, ne essünk neki azonnal hanem a hűtőben hagyjuk dermedni, és az ízeket összeérni.

Annak ellenére, hogy nem igazán  szeretem, egész jól sikerült, Sőt!

4_26.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr44788888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása