Fincsa-nindzsa

Kakukkfüves almachutney

2012. december 23. - fincsanindzsa

Méltó párosítása a lazacsteaknek. Az egész menüt, ha a zöldborsószuflét is elkészítjük hozzá, röpke egy óra alatt elkészíthető.Az almachutney talán a „lebonyolultabb” része a mai menünek, mert a karamellre figyelni kell, de egyéb extrával nem fogunk találkozni.

Hozzávalók

10dkg kristálycukor
1dl víz
1 citrom leve
2 alma
kakukkfű (friss vagy morzsolt, szárított)

A kristálycukrot karamellizáljuk. Ha nem barnacukrot használunk, akkor ne kevergessük, mert különben csomóssá válik. Néha rázogatni lehet, hogy ne égjen le. Az almát kockázzuk fel, majd a citrom levét facsarjuk rá, hogy ne barnuljon meg. Tegyük rá a már barnára karamellizálódott cukorra, forgassuk vele össze. Jöjjön utána a víz, amit el kell főzni róla. Majd morzsoljunk bele száraz kakukkfüvet, ám ha van otthon friss, akkor néhány szálról a leveleket szedjük le és vágjuk apróra, majd keverjük a szószba.

4_22.jpg

Főzzük addig, amíg a víz kb. fel már elfőtt és sűrűvé válik a szósz. Ha a tűzről leszedjük, akkor tovább fog sűrűsödni.

Figyeljünk rá, ne főzzük túl sokáig, mert a cukor ha megég, keserűvé válik. 

A lazac mellé tálaljuk köretként. 

5_8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr704731045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása