Eljött a várva várt karácsonyi készülődés utolsó napja. Várhatóan mindenkinek vannak kész ötlete a fejében, illetve a hozzávaló alapanyagokat be is szerezte a megfelelő helyeken. Azonban mindig akad olyan, aki az utolsó pillanatban változtat, vagy még be sem vásárolt. Szóval az ő figyelmükbe ajánlanám az elkövetkező blogbejegyzéseket. Van olyan is, amit csak holnap fogok elkészíteni, így azt később fogom feltölteni.
De nézzük is miket terveztem az elkövetkező napokra? Természetesen nem kell mindet megfőzni / megsütni, de néhányat feltétlenül érdemes kipróbálni.
És hogy mit is készítünk? Mert nem egyedül vetem bele magam a gasztrokonyhába :) Lesz olyan is, hogy két verzióját töltöm fel az ételnek, - például bejgli - egy vajas és egy zsíros alapú receptet, hiszen mindenki mást szeret. Én speciel a zsíros, anyukám féle bejglit szeretem a legeslegjobban. Azt nem überelheti semmi sem.
Előétel
Libamáj Brulée házi áfonyás brióssal
Leves
Póréhagymás burgonyakrémleves
Főétel
Vajas tésztába göngyölt lazassteak
Lazacsteak almachutney-val és/vagy zöldborsószufléval
Afrikai harcsa garnélarák szószban
Sült lazac paradicsommal
Sütemény
Diós és mákos bejgli
Karácsonyi kenyér, vagy közismertebb nevén Püskökkenyér