Fincsa-nindzsa

Mascarponés finomság

2013. január 04. - fincsanindzsa

És jöjjön a hétvégére egy jó kis édesség! Mivel elég nagy adag, ezért érdemes áthívni a barátokat, hogy együtt pusztítsuk el :) A mai receptek az eltulajdonítottak körébe sorolhatóak. Ez a desszert a keresztanyám specialitása.Természetesen a családi banzájok végére semmi nem marad belőlük.

Hozzávalók

Grillázshoz:

4-5 ek. cukor
durvára vágott dió

Krémhez:

3 tojás
3ek. cukor
25dkg mascarpone sajt

babapiskóta
konzerv őszibarack /friss eper/málna/banán
málnaszörp vagy a konzerv leve

e261aed2-10e1-41f5-9dee-6198eda8a884.JPG

 

Készíts grillázst, 4-5 ek. cukrot olvassz fel, tegyél bele durvára vágott diót. Terítsd ki alufóliára, és ha kihűlt darabold fel. 

A 3 tojásfehérjét verd fel habbá. Külön tálba 3 tojás sárgáját 3 ek. cukorral keverd fel fehéredésig, ezután keverd bele 25 dkg mascarponét, és óvatosan a tojáshabot. Kész a krém.

Most jön a rétegezés: Kell hozzá babapiskóta, málnaszörp, gyümölcs (eper, vagy málna, vagy banán, vagy őszibarack) Konzerv őszibarack is jó, akkor nem kell szörp, jó a konzerv leve is. A babapiskótát málnaszörpbe mártod, beleteszed egy öblös tál aljára. Erre jön egy réteg gyümölcs, szórsz rá grillázst, majd rásimítod a krém egy részét. És még egyszer ugyanez. Utána be a hűtőbe néhány órára.

 8d8df03e-2a96-4d64-82fd-dc065a754f7b.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr384586719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása