Fincsa-nindzsa

Csirkés saláta

2014. október 03. - fincsanindzsa

Egy csomó salátát eszek, általában szinte mindig ugyanazt, némi apró kis változtatással, attól függően, hogy a férjem sütött-e húst - ugyanis ő az állandó húsfelelős - vagy csak az irodai szekrényemből kapom elő a vészhelyzet tonhalat, illetve milyen zöldség lapul a hűtőben.

Múlt héten kivételesen nem a piacon vásároltuk meg az idényzöldségeket, hanem gyönyörű szép - és biztosan vegykezelt - kaliforniai paprikát találtam a madaras Tesco-ban, és nem bírtam neki ellenállni. Ezért vettem narancssárgát és zöldet is, hogy minél színesebb legyen a saláta.

A paradicsomból is találtam 3 féle színűt. Még ha horror árú is a cherry paradicsom, legalább egész egészséges színe van. Ha igazán finomat szeretnétek enni, akkor a citromsárgát válasszátok.

Mivel a Szimpla piac gyakori látogatói vagyunk mostanában, van egy srác, aki különféle csírákat árul. Legutóbb össze tudtunk különböző féléket válogatni, azonban most erre nem volt lehetőség, mert buli után kicsit megkésve estünk be, mikorra már lerabolták a pultokat. Íhy maradt a lucernacsíra, azonban extra adagban.

És még ha nem is a Szimplán vásárolt házi sajtot is használtuk fel, - http://hazisajt.hu/ - tutira ők a legjobbak a bejárattól jobbra, azért így is finomra sikeredett. A házisajtos pedig annyira isteni, hogy minden héten kell venni belőle, csak sajnos egyre nagyobb adagokat.

Hozzávalók


6-8 szem koktélparadicsom

fél kaliforniai paprika

kb. egy maroknyi csíra

3-4 centi nagyságú uborka

kb. 8-10dkg sült csirkemell

5dkg sajt kockázva (lehet vegyesen feta és füstölt is)

 

A művelet bizonyára nagy nehézségeket rejt magában: vágjuk tetszőleges méretűre a paradicsomot, a paprikát, sajtot és az uborkát.

A szelet húst melegítsük meg majd kockázzuk fel és keverjük össze. 

A bénázást elkerülve, fogjunk két mély edényt, és összefordítva rázzuk alaposan össze a salátát.

Ha szeretitek az olajakat, önthettek rá, ehettek hozzá pirítóst, különböző szószokat, vagy amit jónak láttok. De ez a mennyiség egy főre egy étkezésre elegendő.

 

20130214_134418.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr515081030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása