Fincsa-nindzsa

Édes chilliszósz

2013. február 15. - fincsanindzsa

Sajnos egyre nagyobb rajongója vagyok a chillinek, és egyre nagyobb dózisban. Ez tényleg teljesen függővé teszi az embert. Pofonegyszerű, akárcsak a többi mexikói étel. És ezt használhatjuk a mangósalátához, de én imádom a quesadillast is ebbe mártogatni.

Hozzávalók

negyed bögre víz
negyed bögre barnacukor (jobban sűrűsödik, mint a fehér)
negyed bögre lime leve
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint chilli

A lime-ot facsarjuk ki, a fokhagymát kockázzuk apróra, a chillit vágjuk ketté, majd vékony szeletekre. Az összes hozzávalót öntsük egy lábosba és közepes lángon, kevergetés mellett főzzük kb. 20 percig. Amikor elkezd habzani, vegyük le a tázről és hagyjuk tovább sűrűsödni.

Nemcsak a mangósalátára ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr584676187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása