Fincsa-nindzsa

Nyárs

2013. február 16. - fincsanindzsa

Olyan fura érzés, hogy mostanában annyira ritkán főzök. És ha főzök is, valami nagyon egyszerű lesz belőle, amivel nem kell sokat bíbelődni. Régebben képes voltam napi 6-8 órát is szórakozni a konyhában, bár van hogy egy őrült hajtós nap után hazavágtatok, és e konyhában való lábatlankodással eresztek le, mert az annyira megnyugtató. valószínűleg ez azért van csak, mert túl sok mindennel kell egyszerre foglalkozni. Reggel a munkába menet összeszámoltam, hogy szimultán 6-7 feladatra kell összpontosítanom a munkám mellett, pl. szakdoga(nem)írás), futás stb.

Legyen királylány vagy konyhatündér a szombati ebédfelelős, és tehermentesítsük az alábbi fogással. Szerintem nem fogok egy rossz szót sem kapni érte. Nyárs, nyárs  és nyárs.

Hozzávalók

1 közepes méretű cukkini
4-5fej gomba
2 fej hagyma
fél kiló karaj vagy amit szeretünk húst
só, bors
sertés fűszerkeverék
2ek. olaj

A cukkinit 1centis szeletekre vágjuk fel, majd fűszerezzük be – ízlésünknek megfelelő fűszerkeverékkel. A héját dörzsöljük le, a törzsének végét vágjuk le, majd negyedeljük el a gombafejeket. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mivel éppen karaj volt otthon, ezért gondoltam, azt fogom felhasználni. Vágjuk 3centis kockákra, majd ízesítsük só-borssal, vagy a sertés fűszerkeverékkel.

A serpenyőnket forrósítsuk fel, 2 evőkanálnyi olajat löttyintsünk rá. Közben a hurkapálcára szúrjuk fel az összedarabolt hozzávalókat, húst, zöldséget felváltva.

1_1.JPG2_4.JPG3_2.JPG

Ha elkészültünk, akkor 4-5 nyársat rakjunk egymás mellé a forró serpenyőben és néhány percenként forgassuk meg, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Kb. 8-10 perc alatt megsül.

Salátával, hasábburgonyával tálaljuk!

4_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr694678824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása