Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém 12. - Avokádókrém

2013. február 18. - fincsanindzsa

Nem mintha egzotikus különlegességekkel kergettek volna gyerekkoromban az asztal körül, de manapság egyre jobban igénylem a változatosságot, a könnyű ételeket, – kivétel, amikor szénhidrátéhség jön rám – és így került porondra az avokádókrém is. Ehhez tényleg nem kell 10-15 percnél több idő. Arra figyeltetek, hogy puha avokádót vegyetek, mert a keménnyel nem lehet olyan szépen bánni, és a botmixerelés után is darabos marad. Lehet valami pikáns fűszerezésű hús mellé fogyasztani, vagy szimplán nachos-ba mártogatni, ki hogy szereti.

Hozzávalók

2 avokádó (A Lidlben a legolcsóbb)
2 közepes paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
1 lime leve
chillipaprika, só, bors ízlés szerint

Húzzuk le az avokádó héját, vagy vágjuk félbe és távolítsuk el a magot, és kanalazzuk ki a héjából, majd villával nyomkodjuk krém állagúra. Ha egy kicsit keményebb avokádót vettünk, akkor a botmixer segítségét vegyük igénybe.

1_273.jpg

Néhány milliméteres kockákra aprítsuk fel a paradicsomot és a hagymát is. Ezt keverjük hozzá az avokádókrémhez, majd csavarjuk bele a lime levét és fűszerezzük ízlésünk szerint sóval és borssal. Ha chillipaprikát is szeretnénk, aprítsunk bele.

Hagyjuk érni az ízeket, tegyük hűtőbe. Hogy ne barnuljon meg az avokádókrém, az avokádó magját helyezzük bele a krémbe.

2_220.jpg

 

3_49.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr314696269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása