Fincsa-nindzsa

Gránátalma saláta

2013. február 19. - fincsanindzsa

Ma egy picit szenteljük a figyelmet a salátáknak. Hogy kedvezzünk a diétázóknak is. A múlt héten erre találtam ki egy nagyon jó szót, méghozzá azt, hogy forradalmasítom az étkezésem :) Ez elég tág fogalom, ezért bármi belemagyarázható.

Eddig a gránátalmát csak önmagában eszegettem, miután egyszer a nagyimtól kaptam, a nagy kedvencemmé vált az ananász mellett. De most kivételesen saláta készült belőle. Ha csak ketten vagyunk a salátára, akkor elegendő 1 gránátalmát is felhasználni.

Hozzávalók

2 gránátalma
1 narancs
2ek. narancslé
2 szál újhagyma
¼ tk. cayenne bors
1 friss piros chillipaprika
mentalevél

A gránátalma gyümölcsét egy tálba rakjuk, a narancsot megpucoljuk, és a héját levágjuk, csak a rostos rész maradjon meg, amelyet apróbb kockákra vágunk. A hagymát mossuk meg, meg szeljük vékony karikákra. Öntsük hozzá a narancslével, a chillipaprika magjait kaparjuk ki, és karikázzuk fel. Ízesítsük a borssal, és ne felejtsük el felaprítani a mentalevelet sem. Abból kb. 3-4 levelet használjunk fel, a levél méretűtől függően.

1_86.jpg

Sült húsokhoz isteni.

2_56.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr794710859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása