Fincsa-nindzsa

Fetasajtos-paradicsomos garnélarák

2013. április 29. - fincsanindzsa

Mivel sikerült vennem frissen és olcsón garnélát, ezért gondoltam, kivételesen nem salátába teszem, hanem valami izgis ízt hozok össze, amit még sosem ettem és csináltam. Íme ez lett belőle:

Hozzávalók

50dkg garnélarák (tisztítottan kb. 300g lesz belőle)

20dkg morzsolt fetasajt

1.5dl száraz fehérbor

3 paradicsom

1 gerezd fokhagyma

2 teáskanál friss vagy morzsolt oregano

1 ek teavaj

1 ek extra szűz olívaolaj

csipetnyi só

frissen őrölt fekete bors

A serpenyőnket forrósítsuk fel, majd kanalazzuk bele a vajat és az olívaolajat. Ezen pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és zúzzunk rá egy gerezd fokhagymát. A paradicsomot kockázzuk fel, és keverjük a hagymához, öntsük rá a másfél decinyi bort, és sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá oregánót is, ha szeretjük.

1_104.jpg

Forraljuk fel, főzzük kb. 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezek után morzsoljuk rá a fetasajtot és keverjük el. Főzzük további 5 percig, majd a megpucolt és félbe vágott garnélákat dobjuk rá és főzzük 7-8 percig, hogy a garnélák megpuhuljanak. 

2_67.jpg

Bevallom őszintén, hogy én nem ettem hozzá köretet, mert annyira magával ragadott az íze, bár a kész ételről inkább nem rakok ki képet, mert a morzsolt feta miatt nem nyújt egy bizalomgerjesztő látványt. De kifőzhetünk hozzá tésztát is, és azzal összekeverve fogyasszuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr864733610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.29. 16:26:09

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása