Fincsa-nindzsa

Sonkás-gombás palacsintatekercs sajtszósszal

2013. május 21. - fincsanindzsa

Elég rég sütöttem meg már ezt a receptet, de még mindig nem sikerült kitennem. Bevallom őszintén, vannak ételek, amit képtelen vagyok elkészíteni. Ilyen például a palacsinta. Ciki vagy sem, állandóan leragad, vagy nem sül át rendesen, még akkor sem ha vettünk hozzá kerámia bevonatú palacsintasütőt is. Így ezért felosztjuk, én nagyon szívesen megkenem, csak ne nekem kelljen megsütni, mert akkor elenyésző lesz, amit fel lehet belőle használni. De ilyen mumus biztos mindenkinek adódik. Azonban most ezt egy picit továbbfejlesztettem, hiszen nem egy szokványos baracklekváros palacsintát mutatok Nektek, hanem egy rakott sós palacsintát. Azonban ezt csak annak ajánlom, aki szereti a gombát. Vagy ezt helyettesítse más komponenssel, ízlés szerint.

Az alaprecept, a palacsinta, melyet innen nézzetek, mert ez tényleg tuti recept, ugyanis a férjemé: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/02/09/palacsinta_csak_ugy_egyszeruen. Azonban azzal a különbséggel, hogy ne ekkora adagot süssetek meg, hanem ennek a harmadát, a maradék palacsintát meg édesnek töltsétek be

Hozzávalók

palacsintatészta a fenti recept szerint
paradicsom

töltelékhez:

2ek. liszt
4ek teavaj
20dkg sajt
3dj tej
1dl víz
só, bors, szerecsendió
kb. 12-14 szelet sonka
15-20dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
kevés olaj / kókuszzsír

Egy lábosban melegítsük fel a vajat, szórjuk bele a lisztet és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a tejet és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig. Ezután a reszelt sajtot szórjuk rá, és fűszerezzük ízlésünk szerint, majd kevergessük tovább, amíg a sajt teljesen el nem olvad.

Közben süssük ki a palacsintákat.

A gombát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre, majd dinszteljük meg kevés olajon egy apróra vágott vöröshagymával.

A palacsintán oszlassuk el a sonkát, egy kevés gombát, majd egy-két evőkanál sajtszószt is. Tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk 3 darabba és egy jénaiban helyezzük szorosan egymás mellé. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

1_136.jpg

2_92.jpg

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a végén a maradék sajtszószt öntsük a palacsinta tetejére, karikázzunk rá egy paradicsomot, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre.

3_54.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr275306782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása