Fincsa-nindzsa

Reggeli az ágyba

2013. június 16. - fincsanindzsa

Ez egy ilyen hétvége, szinte semmi dolgom nem akadt, mert a konyhában a séf szerepét a férjem vette át, egy újabb ínycsiklandó művelet erejéig. Méghozzá úgy gondolta, ha már úgyis nyaralás előtt állunk és a hűtő tartalmát ki kell üríteni, készített számomra egy mindent-bele-omlettet.

Hozzávalók (2 fő részére)

6-8 tojás
1 fej vöröshagyma
4-6 szelet baconszalonna vagy gépsonka
4-5 kisebb fej gomba
sajt ízlés szerint
só vagy vegeta

A baconszalonnát vágjuk kétujjnyi csíkokra, és egy kicsit süssük meg alacsony lángon (5-ös fokozat a 10-es skálán), hogy ne égjen meg, de a zsírja kifolyjon. A hagymát vágjuk vékony csíkokra és olajon fonnyasszuk meg a baconszalonna "levén". 

Ez idő alatt törjük fel a tojásokat és egy külön edényben verjük fel és sózzuk meg.

A gombát tisztítsuk meg, húzzuk le a bőrét és vágjuk ezeket is vékony szeletekre, majd adjuk a hagyma és baconszalonna mixhez. 

Végül a tojást öntsük a serpenyőbe, és óvatos mozdulatokkal rázzuk össze, hogy a tojás mindenhol megtalálja az útját. Néhány perc múlva egy széles fejű műanyag eszközzel fordítsuk meg és süssük tovább.

Végezetül szedjük ki és reszeljünk az egész felületére sajtot, majd hajtsuk félbe és vágjuk ketté, ugyanis több, mint elég ez az adag két fő részére. Fogyaszthatunk mellé paradicsomot, de akinek még ez sem elég kiadós lakoma, szeljen hozzá egy szelet kenyeret is.

Szóval Hölgyek / Urak, ha az asszony/férj/barát még édesdeden alszik, akkor sipirc a konyhába és lepjétek meg egy kiadós reggelivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr105363310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása