Fincsa-nindzsa

Tejszínes csirkemell citromos-hagymás pácban

2013. június 28. - fincsanindzsa

A nők, ahogy én is, állandóan fogyókúráznak. Egy kis önsanyargatás, vagy egy hosszabb, kímélőbb életmódváltás a hétvégi gasztronómiai élvezetek után, személye válogatja, de mindig előkerül. Legtöbbször a holnaptól odafigyelek, eszem elegendő zöldséget/gyümölcsöt, minimálisra csökkentem a tészta/péksüti/szénhidrátbevitelt, napi ötször étkezem és természetesen legalább heti háromszor lemegyek az edzőterembe. Én nagy vagyok elhatározásokban, de a kivitelezés már hagy némi kívánnivalót maga után. Zöldség/gyümölcs, sport pipa, a többiről nem nyilatkoznék. Egy diéta a sok közül: az egyik nap, csak grillcsirkét ehettem volna. Elég unalmasnak hangzott, ezért egy picikét felturbóztam a diétát, és a receptet is, és ismét csalásba torkollott. Egy igazi pikáns csemege, ahogy a citrom leve átjárja a húst, plusz a pezsgő ezt még jobban megbolondítja. (Ugyan fehér borral vagy anélkül is remek)

1_5.jpg

2..jpg

Hozzávalók:

Fél kiló filézett csirkemell, vagy pulykacomb, ki hogy szereti – 2 fej lilahagyma – 1 csomó petrezselyem – 2 citrom leve – 4 evőkanál olívaolaj – 2 gerezd fokhagyma – só – őrölt bors (ízlés szerint) – pezsgő/bor (ízlés szerint) tejszín (ízlés szerint)

A húst bepácoljuk a sóval, borssal, hagymával és fokhagymával, a durvára vágott petrezselyemmel és a 2 citrom frissen facsart levével. Hozzáadjuk az olajat, valamint ha szereted, egy kis fehérborral vagy pezsgővel is meglocsolhatod, így karakteresebb lesz az íze. Az edényt lefedjük és 2-3 órát a hűtőben érlelődni hagyjuk.

Serpenyőben, hirtelen lángon megpirítjuk a húsokat, majd a páclevet a húsra öntjük, és addig főzzük, - középlángon - amíg puha nem lesz. A tejszínt hozzákeverjük, forraljuk fel, és főzzük fedő alatt, amíg besűrűsödik a leve.

 3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr104560388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fincsanindzsa 2013.06.28. 16:54:29

Ha nem vetted észre, a blog minden igényt próbál kielégíteni, és nemcsak egy vonalat visz tovább, ezért látsz teljesen egyszerű öntet receptet, és az extrémebb, bonyolultabb kaják is képviseltetik magukat. A többi meg pusztán részlet kérdés.
süti beállítások módosítása