Fincsa-nindzsa

Töltött cukkini

2013. július 18. - fincsanindzsa

Nem szerettem túlságosan az olyan zöldségeket, mint a cukkini vagy a padlizsán, de olyan töltött csodákat kóstoltattak meg velem, hogy beájultam tőle :) Természetesen hús nélkül is szuper, lehet hozzáadni répát, kalifoniai paprikát, gombát, bármi egyebet, amit szeretünk.

Hozzávalók

2 közepes méretű cukkini
30dkg darálthús
1 tojás
1 fej vöröshagyma vagy 1 szál metélőhagyma
vegeta
bors
cayenne chillipor (vagy bármilyen chilli) ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
tejföl ízlés szerint

1_31.jpg

A megmosott cukkinit hosszában félbevágom, egy jénaiban elhelyezem, majd a belét kikotrom egy kanállal és egy nagy műanyagedénybe teszem, a kivájt cukkiniket pedig vegetával hintsük meg. Adjuk hozzá a darálthúst, a tojást, vágjuk apróra a vöröshagymát vagy a metélőhagymát hosszában félbe, majd vékony szeletekre, a tojást és a fűszereket, valamint a fokhagymát. Ha ezzel megvagyunk keverjük össze, majd töltsük bele a kivájt cukkinikbe. A tetejére ízlés szerint kanalazzunk tejfölt. Takarjuk le alufóliával, majd tegyük be a hideg sütőbe, ugyanis a jénait nem használhatjuk előmelegített sütőben. Majd légkeveréses üzemmódban, 170fokra kapcsoljuk és süssük 15 percig alufólia alatt, utána még további 20-25 percig, attól függően, mennyire szeretjük átsülve.

2_19.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr274608854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása