Ha jót akartok magatoknak, akkor inkább kora délután vagy hétvégén látogassátok meg a Bazilika mellett található Gelarto Rosa fagyizóját. Legutóbb az esti órákban alsó hangon egy 30-40 perces sorral kellett számolni, az igencsak népszerű fagyizóban, ám mellette szól, hogy a hely éjfélig nyitva tart.
Facebookon pedig itt követhetitek nyomon:
https://www.facebook.com/GelartoRosa
Lehet, hogy csak számomra újdonság, de olyan helyet még csak Siófokon láttam, ahol a fagyiból rózsát formáznak. És Itt szigorúan csak úgy kapod meg a választott fagyikat, hogy szép rózsát formáznak belőle.
Első hallásra elég fura párosításokkal találkozhatunk, de merjünk kísérletezni. Ezen felbuzdulva az alábbi fagyikat kóstoltuk meg, bár a palettán ilyen is szerepelt, mint a sós vajkaramella és a kukorica :)
- Epres-bodza
- Levendulás fehércsoki
- Bazsalikomos-citrom
- Azték csokoládé tonkababbal
A fagyi összességében nagyon dizájnos, kis adag, ízletes, aromás és gyömölcsös, ár-érték arányban felső kategóriás: 1 adag 450 HUF, 2 rózsa 550HUF, míg 3 rózsa 660HUF-ba kerül.
És az ízét tekintve eléggé megosztott minket a férjemmel. Számára elrugaszkodott ízkombinációk kerültek összepárosításra, és ráadásul kicsinek bizonyultak az adagok. Én szeretem az extrém ízeket, ezért bátran próbáltam ki a bazsalikomos citromot, ami nagyon-nagyon intenzív volt, kezdetben fura volt a túlzott bazsalikom dominancia, de idővel az ízek összeértek. És nekem elegendő volt a „gombóc” mérete is, bár összességében az átlagnál tényleg kisebbek voltak.
A levendulás-csoki isteni volt, bár lehetett volna egy picit tejszínesebb.
Az epres-bodzában a gyümölcsíz fantasztikus volt, azonban a bodza ízt egyáltalán nem éreztem benne.
A csoki nagyon király volt, intenzív, krémes és laktató.
Biztosan visszatérek még a többi újdonságot is kipróbálni, hiszen itt is állandóan változik a napi kínálat, szezongyümölcsöktől függően. És érdemes tudnia a betérőknek, hogy cukor- és laktózmentes verziókban is lehet fagylaltozni, nemcsak extrém ízekkel, hanem néhány hagyományos ízt is megtalálunk.