Tudom, sokan nem szertitek a csirkemellet, mert annak ellenére, hogy jó fehérjeforrás, nem a legértékesebb része a csirkánek. Ennek ellenére, valamiért filét legtöbbször ebből tudok venni. Amúgy a comb a kedvencem.
Szeretem a gyors megoldásokat, így megnéztem, mi van a hűtőben, és annak megfelelően alalkítottam a főznivalót.
Hozzávalók (4-6 főre)
50dkg száraztészta
1 csirkemell
5 nagy fej gomba
4 szelet bacon
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3dl főzőtejszín
só, bors
szerecsendió
bazsalikom
petrezselyem
parmezán
Első lépésként tegyük fel a tészta vizét forrni.
Közben: A bacont vágjunk ujjnyi szeletekre és pirítsuk meg egy kevés olajon.
A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze, adjuk a baconhöz, majd a felkockázott csirkemellet is.
Mehet hozzá a só, bors; amikor fehérre sült a csirkemell, adjuk hozzá a felszeletelt gombát is és ízlés szerint szerecsendiót is szórjunk rá. A gombát pirítsuk le, hogy a levét is elfője.
Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük össze. Utolsó előtti-előtti lépésként vágjunk bele egy kevés petrezselymet is.
A víz is hamarosan felforr, sózzuk meg alaposan, majd a tészta zacskóján feltüntetett ideig főzzük a tésztát al dentére. Mi a Barilla teljes kiőrlésű lisztből készült verzióját használtuk, melynek a főzési ideje 10 perc. Ha a tészta megfőtt, öntsük le a levét, de ne az összeset. Egy nagy keveset hagyjunk meg, majd a tésztaszószt keverjük össze a tésztával.
A végén aprítsunk bele sok-sok bazsalikomot. Ne előbb, különben elveszíti a kiváló aromáját.
Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal a tetejét. Ha a bazsalikom még továbbra sem bizonyul elegendőnek, tépkedjünk rá 4-5 levéllel. Én így szeretem.