Fincsa-nindzsa

Citromos piskóta

Bejegyzés alcíme...

2013. augusztus 28. - fincsanindzsa

Hetek óta olyan sütiket sütünk, amihez nagy szükség van tojásfehérjére. Mielőtt megromlik, gyorsan el akartuk használni. Ilyen két verzió van: macaron vagy püspökkenyér. Azonban az anyósomnak volt egy szuper citromos receptje, ami a férjem eszébe jutott, így legalább nem kellett órákat a macaronkészítéssel foglalkozni.

Hozzávalók

7 tojásfehérje
20dkg porcukor
15ldkg liszt
5dkg olvasztott vaj
kandírozott citromhéj
fél vaníliarúd kikapart belseje

A tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a kandírozott gyümölcsöt, majd óvatosan csorgassuk bele az olvasztott vajat.

Arra figyeljünk, hogy a lisztet és a vajat fakanállal keverjük a tojáshabhoz, hogy ne törjük össze.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Én szilikonformát szeretek hozzá használni, így 20-25 perc kell ahhoz, hogy elkészüljön.

Gondolkoztunk azon, mivel is lehetne párosítani a piskótát, és mivel sajnos vaníliafagyi nem volt itthon, a Monin eperpüré és a mentalevél nyertek. De ez tényleg a vaníliafagyival lett volna az igazi.

1_165.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr425476353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása