Fincsa-nindzsa

Szarvasgombás-tejszínes tészta

2013. november 17. - fincsanindzsa

Nagyon szeretem a gasztro-vásárokat, a Szimpla piacot, és rendszeres látogatója vagyok mindegyik sztorinak. Minden évben megfogadom, hogy el fogok menni egyszer szervezett szarvasgombászásra, de eddig még nem kerítettem rá sort. Amíg nem nevezek be egy ilyen túrára, addig maradnak a Gourmand kiváló termékei: http://www.gurmand.hu/gourmand-company/.

Most a legújabb kedvencem tőlük a szarvasgombás pesto. A srác ajánlotta, hogy próbáljuk ki tejszínes spagettivel. Nem voltam rest, és össze is dobtam egy spagettit tegnap ebédre. Ez tényleg egy 15 perces fogás, a tészta főzésével összesen.

Hozzávalók:

fél marék spagetti
2-2,5dl főzőtejszín
só, szerecsendió
parmezán
Gourmand szarvasgomba pesto
bazsalikom

A spagettit lobogó vízben kb 9-12 perc alatt főzzük al dentére, avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van, és mehet belőle 3-4 csipet só is.

Közben a tejszínt forraljuk fel, ízesítsük sóval és szerecsendióval. Ne sajnáljuk az alapanyagokat, mert különben elég semleges marad az íze.

Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet majd egy külön edényben öntsük nyakon a tejszínnel. Elsőre kicsit folyósnak fog tűnni. Így ha túl sok rajta a lé, forraljuk még egy kicsit. Kóstoljuk meg, szükségese tovább ízesíteni.

Végezetül közvetlenül tálalás előtt egy teáskanálnyi mennyiséget adjunk a tésztához és keverjük össze.

Ha kívánjuk, reszeljünk rá parmezánt. Vele és nélküle is nagyon finom. A biztonság kedvéért néhány levél friss bazsalikomot is tépkedtem rá.

(Ha arányaiban nézzük ezt a 90 grammos kiszerelésű szarvasgomba pestot, kb. 5-6 tányérnyi adaghoz lesz elegendő.)

1_200.jpg

2_150.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr55638576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.19. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása