Még mindig nem vagyok feltétlenül megbékélve a vega kajával, de néha találok valami jópofát, akkor összeütöm. Ennek a hatalmas előnye, hogy nagyon hamar megvan. És többnyire sikerélménnyel zárul. A mai macaronozás után erre nagy szükségem volt. Egy csicseriborsó alapú zöldségpogácsát sütöttem. Nagyon király lett.
Hozzávalók
300g friss spenótlevél
200g fetasajt
80g liszt
400g csicseriborsó
só
római kömény
zsemlemorzsa
A spenótot mossuk meg, egy lábosba tegyünk fel vizet forrni. Ha a sós víz felforrt, akkor néhány percre tegyük bele a spenótlevelet. Ha megfőtt, szedjük ki. Ha kézmelegre hűlt, nyomkodjuk ki a vizet belőle.
A fetasajtot daraboljuk fel, majd a spenóttal és a csicseriborsóval együtt botmixerrel zúzzuk darabosra. Ezután tegyük hozzá a lisztet, ízesítsük sóval és római köménnyel. Elsőre fura lehet ez az ízhatás, de könnyen meg lehet szokni.
Ha a krém összeállt, gyúrjunk belőle nagy gombócokat, majd zsemlemorzsába forgassuk bele, utána lapítsuk ki egy kicsit.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és a nagy lángon – vagy villanytűzhelyen, a 10-es fokozatún 8-ason süssük a pogácsák mindkét oldalát aranybarnára.