Fincsa-nindzsa

Vöröstonhal steak

2014. április 06. - fincsanindzsa

Köztudottan imádom a halat. Lehet lazac, tonhal, vagy harcsa, kivétel nélkül párolva, vagy sülten. A halaknak nagyon rövid a sülési ideje. Hogy mennyire is?

A lazac 1-1 oldalának elegendő másfél-másfél perc, a vörös tonhalnak 1-1 perc. Nem túl időigényes, egy kevés fűszerrel megbolondítva isteni. Természetesen sütés közben nem forgatjuk, nem mozgatjuk! Próbáljátok ki, és álljatok ellent a kísértésnek, hogy mindig meglesitek. Diéta során tilos az itt ajánlott szufléval fogyasztani :)

Hozzávalók

50dkg tonhal

bors
kevés olaj

Mint ahogy a hozzávalókból is látszik, nem egy túl bonyolult ételről beszélünk. Annál drágább maga az alapanyag, de néha egy-egy kivételes, különleges alkalommal beszerezhető.

A tonhalfilét sózzuk és borsozzuk meg, majd kevés olajon süssük mindkét oldalát 1-1 percig. Ha az oldala nem sült át rendesen, akkor állítsuk csipesszel a oldalára egy rövid ideig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.

1_227.jpg

Fogyasszuk hozzá a korábban ajánlott Burgonyapudingot: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/11/08/burgonyapuding , vagy szimplán salátát, vagy egy különlegesebb salátácskát: a paradicsomos-lime-os salsát (http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/05/01/paradicsomos-lime-os_salsa). 

 2_175.jpg

Esetleg grillezhetünk hozzá zöldséget ezen recept alapján:

http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2012/09/14/tarkonyos_grill_zoldsegek

3_126.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr244859167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása