Fincsa-nindzsa

Jamie Oliver receptje alapján - Gombás-körtés ciabatta

2014. június 12. - fincsanindzsa

Ismét sorozatfüggő lettem. Azonban végre nem az a gigadurva verzióban, ahogy szoktam, hogy egy hétvége alatt megnézek, egy vagy két évadot, hanem csak úgy módjával. Azonban most a sztenderd sorozatokat lecseréltem Jamie Oliver-re. Most fedeztem fel, hogy van TVPaprikánk és csúcsidőben másfél óra Jamie megy, a 15 és 30 perces kajái formájában. Úgyhogy recept jegyzetelés és teljes figyelem jár Jamie-nek. Végre eljutottam odáig, hogy nemcsak gyűjtöm a recepteket, hanem meg is főzöm-sütöm őket.

A szendviccsel és a pirított marhával kezdtem a sort és jövő héttől szinte kizárólag Jamie étkeket fogok készíteni, mert változatos, kicsit extra, de mégis egyszerű, egészséges, sok zöldséget használ fel, azonban földi halandó nem tudja 15 és 30 perc alatt elkészíteni.

Ha az előkészítést is beleszámoljuk, azért kajánként 45-70 percet vesz igénybe az elkészítésük.

Ritkán eszek szendvicset, mert az ember általában a sztenderd sonkás, téliszalámis verziót eszi, és ez egy idő után roppant unalmas tud lenni. Azonban Jamie olyan ízeket varázsol az asztalra, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét, és nem bír betelni a gyönyörtől. Amikor elkészülnek az ételei, olyan élvezettel fogyasztja. És amikor elkészült, én is ugyanezt a nirvanát éreztem, mikor a gomba és a körte íze találkozott. Hmm, nyami.

Hozzávalók (3 fő részére)

3 ciabatta

grillezett gombához:

15 fej közepes méretű gomba
morzsolt kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
csipet só

krémtúró

12dkg túró
1ek. tejföl
negyed citrom leve

bors

körtéhez

1 körte
1ek. méz
4-5 szelet szalonna

zöldségek: csíra, retek, jégsaláta, paradicsom

6_10.JPG

A gombafejeket hámozzuk meg, a törzsét vágjuk ki. Zúzzunk össze két foghagymát, és oszlassuk el a gombafejeken, szórjuk meg kakukkfűvel és sózzuk meg. Reszeljünk rá sajtot és 225 fokra előmelegített, grill fokozatú sütőben süssük 10-12 percig.

2_67.JPG

8_5.JPG

A túrót keverjük össze a tejföllel, facsarjuk ki egy negyed citrom levét, sózzuk és borsozzuk. Mindhárom fűszer íze legyen intenzíven kiérezhető.

A serpenyőt melegítsük fel, közben hámozzuk meg a körtét, csumázzuk ki és vágjuk szeletekre. A forró serpenyőbe helyezzük a szeleteket és süssük meg a körte mindkét oldalát. Amikor a másik oldala már majdnem teljesen megsült, egy kanál mézet csurgassunk rá és forgassuk össze alaposan. A szalonnát vágjuk félbe és süssük össze a körtével.

 

1_90.JPG

3_45.JPG

5_18.JPG

A ciabattákat egy pár percre tegyük a sütőbe, hogy jó ropogós legyen. Közben szeljük vékony csíkokra a jégsalátát, egy paradicsomot karikázzunk fel a 5-7 retket szeljünk fel tetszés szerint, egy kis marék csírát is tegyünk egy tálba.

4_29.JPG

A ciabattát szedjük ki a sütőből, vágjuk ketté, kenjük meg a túrókrémmel, helyezzünk bele 4-5 gombafejet, ízlés szerint tegyünk bele körtét, szalonnát és zöldségeket. Mivel nagyon sok hozzávaló kerül bele, ezért nem egyszerű összehajtani.

7_7.JPG

Isteni ízű, úgyhogy nehogy kihagyjunk belőle bármilyen hozzávalót, mert a gombába szórt fokhagyma pikánssá teszi, a körtével intenzív ízt ad, egy roppant kellemes édes összhatásként. Műremek!

Ínyencek figyelmébe ajánlom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr235013720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása