Fincsa-nindzsa

Macaron töltelék 1. - Alap ganache és Chillis-narancsos

2014. június 21. - fincsanindzsa

A töltelék titka, hogy az alap csokis ganache-ból mindeféle ízfokozóval kiélhetjük a kreativitásunkat. A ganache tejszínből és csokoládéból készült massza.

Hozzávalók:

Alap ganache:

500g habtejszín
60g méz
600g étcsoki
300g tejcsoki
chillipaprika ízlés szerint
1 narancs leve és héja

 

Alap ganache:

Ha az alap ganache-t készítjük, akkor a tejszínt és a mézet forraljuk össze, a csokit törjük össze egy műanyag edényben, majd amikor felforr a tejszínes méz, öntsük a csokoládéra. Közben folyamatosan kevergessük. Sőt a legjobb, ha vízgőz fölött olvasszuk, úgy biztosra homogén masszává tudjuk keverni.

Chillis-narancsos

 

Ha bolondítani szeretnénk, akkor a tejszínbe belefőzhetünk chillipaprikát (véletlenül se őröltet) és narancsot is (reszelt héjat és levet is egyaránt). Mielőtt a csokira öntenénk, akkor szűrjük le belőle a narancshéj darabokat.

Természetesen tölteni csak akkor tudjuk, ha visszahűtöttük a csokit. (Tegyük be a hűtőbe és időközönként keverjünk bele.)

Ha meg szeretnénk tölteni a macaronokat, a legegyszerűbb, ha a krémet habzsákba töltjük, hiszen így biztosan egyenletesen és játszi könnyedséggel tudjuk a tésztára nyomni a krémet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr836394389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása