Fincsa-nindzsa

Macaron töltelék 3. - Levendulás-étcsokis

2014. június 21. - fincsanindzsa

A macaronban az a jó, hogy a töltelék segítségével fantasztikus csodákat lehet alkotni. A csoki alapú krémhez készül egy alap ganache, amit ízlésünk szerint bolondíthatunk meg.

Hozzávalók: (1/2 adag macaronhoz)

500g habtejszín (30%-os állati)
750g étcsoki (60% feletti kakaótartalommal)
180g teavaj
2-3ek. szárított levendula

 7_8.JPG

Kanalazzuk a tejszínbe 2-3 evőkanálnyi szárított levendulát és forraljuk össze a tejszínnel. Ha igazán intenzív ízt szeretnénk a csokinak adni, akkor hagyjuk a levendulát 2-3 órát állni a tejszínben a forralás után.

Használat előtt ismét forraljuk fel, szűrjük le a levendulát belőle, és ahogy az alap ganache esetében is csináljuk, a csokipasztillákra öntsük a forró tejszínt és vízgőz felett keverjük selymesre.

A macaron megtöltése előtt 30-35 fokosra hűtsük vissza a csokit folyamatos kevergetés mellett. Természetesen a megfelelő hőfok eléréséhez használhatunk maghőmérőt, de úgy is tesztelthetjük, hogy az ujjunkat belemártjuk a csokiba és a szánkhoz érintjük. Akkor lesz jó, ha már nem égeti a szánkat.

Ha eléri a kívánt hőfokot, adjuk hozzá a vajat és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ne ijedjünk meg, a vaj nem fog kicsapódni.

Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd töltsük habzsákba, nyomjuk ki belőle a levegőt, vágjunk egy apró nyílást a végére és nyomjuk a macaronra. 

Elég az egyik oldalára felvinni egy gombócot, mert különben ki fog folyni belőle a csoki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr236394377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása