Fincsa-nindzsa

Lazacfilé pisztáciakéregben

2014. július 07. - fincsanindzsa

Egyre többször kerülök alkotói válságba, és ezen többnyire nem segít már a receptes újságok átlapozása sem. Ezért taktikát kellett változtatnom, és aki szeret főzni, azoktól kezdtem el receptötleteket gyűjteni. Mivel a lazac az egyik nagy kedvencem, de nagyjából hasonlóan szoktuk elkészíteni, ezért valami újdonságra vágytam. Az egyik kedves kollégám pedig megemlítette, hogy a mentás-citromfüves-pisztáciás lazac milyen remek is. Több sem kellett nekem, ki is próbáltam. Mire eljutott a sütéshez addigra már csak az az infóm maradt meg mantraként, hogy pisztáciakéreg-pisztáciakéreg! De ez nem rontott az alkotásomon. Lássuk mi sült ki belőle:

Hozávalók

kb. 80-90dkg lazac 4 szeletbe vágva
1 tojás
só, bors
15 dkg sós, héj nélküli pisztácia
lime

mozsár

Pucoljunk sok-sok pisztáciát. Méghozzá annyit, hogy kb. 15 dekának megfelelő tiszta pisztáciát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, kisebb adagokra szedjük szét, és mozsárral zúzzuk alaposan össze.

1_190.jpg

Ha és amennyiben a lazacban találunk szálkákat, vessük be a szemöldökcsipeszt, vagy rendszeresítsük erre kifejezetten egyet, mert nagy hasznát fogjuk venni. Ugyanis a gerinc mentén néhány 3-4 centis szálkával le kell számolnunk.

Utána vágjuk 4 szeletre, sózzuk és borsozzuk meg, forgassuk a szeleteket a felvert tojásba, majd forgassuk a pisztáciába. A bőrét nem kell, mert nem is tapad meg rajta, valamint a sütés után ezt el fogjuk távolítani. Így a gyönyörű filés részeket hempergessük meg a pisztáciában, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a szeleteket.

2_140.jpg

3_96.jpg

4_72.jpg

A sütőt 200 fokra állítsuk, és rövid idő alatt – kb. 15 perc – süssük át.

5_33.jpg

Tálaláskor facsarjunk rá egy kevés lime-ot, és együnk hozzá salátát vagy rizst.

6_27.jpg

7_17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr255569086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása