Fincsa-nindzsa

Rizses hús

Bejegyzés alcíme...

2014. szeptember 30. - fincsanindzsa

A kollégám múlt héten rizses húst evett ebédre és szívem szerint elcseréltem volna a töltött paprikámmal. Mivel hétvégén otthon voltam, ezért anyukám csinált egy nagy adaggal és jutott belőle nekem is bőven, természetesen csemege uborka hegyekkel.

Hozzávalók:

90dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 babérlevél
pirospaprika
só, bors
víz
1,5 bögre rizs
olaj

+ non-plus ultra: anyukám kiváló paprikakrémje (receptet elkérem tőle)

A combot kockázzuk fel kb. 1x1-es kockákra.

Készítsünk pörkölt alapot: A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk össze és forró olajon fonnyasszuk meg. Szórjunk rá ízlés szerint édes pirospaprikát és forgassuk össze a hagymával. Mehet 1-2 evőkanálnyi anyukám titkos paprikakrémjéből is. Hamarosan én is főzök belőle, úgyhogy hamarosan felkerül a receptje is.

1_164.jpg

Szinte azonnal adjuk hozzá a húst, mert ha megég a paprika, akkor keserű íze lesz. A húst pirítsuk le, adjuk hozzá a babérleveleket, sózzuk és borsozzuk meg. Közepes lángon főzzük tovább. Mivel a hús egy kevés levet ereszt, várjunk egy picit, mielőtt felöntjük vízzel. Nekem max. 1 decire volt szükségem hozzá.

Ezután fedő alatt főzzük tovább, amíg a hús teljesen megpuhul, de a levét ne fője el.

2_117.jpg

Közben főzzük meg a rizst. Ehhez a mennyiséghez 1,5 2dl-s bögrényi rizst használtam fel. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, amíg kb. a fele fehérré nem válik. Néha keverjünk bele, nehogy leragadjon. Öntsük fel 1,5x annyi vízzel, sózzuk meg és forraljuk fel közepes lángon. Egészen addig főzzük, amíg szinte teljesen megfőnek a rizsszemek. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk bele a pörköltbe.

3_77.jpg

Fogyasszuk finom házilag készült csemegeuborkával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr995476328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silbermann 2015.09.06. 17:56:14

Csak kíváncsiságból; hol találom "anyukám kiváló paprikakrémje"-t?
süti beállítások módosítása