Fincsa-nindzsa

Rizsfelfújt

2014. október 02. - fincsanindzsa

Mint Amerikának Julia Child, nekünk Horváth Rozink van. És egyetlen egy háztartásból sem hiányozhat a Horváth Rozi féle szakácskönyv, a Biblia sem. És a rizsfelfújt, csak az ő receptje alapján az igazi, számomra legalábbis.

Hozzávalók

25dkg rizs
¾ liter tej
4dkg teavaj vagy margarin
8dkg kristálycukor
5dkg mazsola
½ citrom héja
4 tojás

zsír / teavaj (a tepsi kikenéséhez)

A rizst a tejben a cukor felével felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk, amíg a szemek egészen meg nem duzzadnak. Vagy tegyük rá a fedőt, és kb. 20-30 perc alatt megdagadnak a rizsszemek. Maximum rázogassuk, mert kanállal össze fogjuk törni a szemeket.

Amíg a rizs hűl, a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgáját a vajjal, a maradék cukorral és s citrom reszelt héjával elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Majd a tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a rizshez. Ne felejtsük el a mazsolát sem, ha szeretjük!

A tepsinket zsírral vagy teavajjal kenjük ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk bele a masszát. Ha sütőpapírt használunk, akkor ezt a mozdulatsort hagyjuk ki.

1_92.jpg

175 fokon 30-35 percig süssük, amíg aranybarna lesz.

2_59.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr84721044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása