Fincsa-nindzsa

Lazac zöldfűszeres ágyon

2014. október 31. - fincsanindzsa

A hal elmaradhatatlan része az étkezésemnek. Néha kifogyok az ötletekből, hogyan is lehetne feldobni a szokásos citromlé és só helyett, így most zöldfűszeres ágyon sütöttem.

Hozzávalók:

40dkg lazac
1 citrom
4 gerezd fokhagyma
kakukkfű
zsálya
petrezselyem

bors

4_114.jpg

A lazacot vágjuk kisebb filékre és és szálkátlanítsuk ki mielőtt megsütnénk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, egy csepp olajat is kenhetünk rá.

2_201.jpg

 

Aprítsuk fel a petrezselymet, tépkedjünk kakukkfüvet és zsályaleveleket is, a citromot vágjuk karikákra, a fokhagymát pedig pucoljuk meg és egyben dobjuk a zöldfűszerekre. A lazacszeleteket fektessük rá, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.

1_255.jpg

 

3_149.jpg

Miután megsült, a lazac bőrét még forrón húzzuk le, mert így minimális a „húsveszteség”. És a kiskutyámnak ez a kánaán időszaka, ugyanis a bőr minden esetben az övé.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr356828907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2014.11.01. 00:51:08

éjjel 1-kor csorog a nyálam! bakker!
süti beállítások módosítása