Fincsa-nindzsa

Csokis-pudingos leveles tészta

2016. február 06. - fincsanindzsa

Új pasi, új életforma, új szabályok. És itt megemlíteném az egyik kedvenc új szabályt, amivel meg kellett "barátkozzak". Vasárnap, ha törik, ha szakad, bizony nasi délután van, és minden vasárnap "uzsi-időben" elő kell rukkolnom egy finomsággal is. Így egész héten keresgélek, ötletelek, mivel lepjem meg a pasim. Igyekszem minél egyszerűbb desszertet választani, így ezeket szerintem Ti is díjazni fogjátok. 

Hozzávalók

1 csomag levelestészta (Tante Fanny)
2 tábla csokoládé ízlés szerint
1 csomag vaníliapuding
5dl tej
3-4 evőkanál kristálycukor
1 marék áfonya

1 tojás a kenéshez
pisztácia

8_8.JPG

Legelső lépésként a pudingport keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, majd adjuk hozzá a tej fennmaradó részét, kanalazzuk hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzzük sűrű krémmé. Természetesen a vaníliapuding helyett készíthetjük mással is, nekem a személyes nagy kedvencem a tejszínes puding. Ha ezzel a művelettel megvolnánk, hagyjuk kihűlni.

Készítsük elő a terepet a tésztának. Én a gyúródeszka helyett szilikonlapon szeretek dolgozni, azonban ez az ötlet hibás lépésnek bizonyult. Ha nem akartok felesleges fejtörést, akkor egy szilikonos sütőpapíron dolgoztok tovább, melyet könnyűszerrel a tepsibe tudtok helyezni, az előkészített sütivel együtt.

A leveles tészta közepére helyezzünk két tábla csokoládét. Én Toffee-s Milkát vettem, és kipróbáltam a fehér csokit is. Szerintem utóbbi nagyon tömény és édes, így csak igazi fehércsoki-rajongóknak javasolnám. A táblacsokikat ízlés szerint aszalt gyümölcsökkel és pudinggal is feldobhatjuk, szerintem ez sokat dobott rajta.

1_94.JPG

 

2_71.JPG

 

3_48.JPG

Ez után jön az igazi "munka", ami némi odafigyelést is igényel. Mivel a tésztának olyan benyomást kell keltenie, mintha fonott lenne, ezért a képek alapján kövessétek az alábbi lépéseket.

4_32.JPG

A csoki sarkai legyenek a kiinduló pontok. Fogjatok egy hurkapálcát, vajazókést vagy hosszú nyelű kanalat. Ezt tartsátok kb. 22,5°-os szögben és nagyjából a csokikockáknak megfelelően, ugyanolyan távolságra egymástól vágjatok csíkokat, a csokitól kifelé. Ahogy bevagdossuk a tésztát, a legvégén maradni fog mindkét oldalon egy-egy derékszögű háromszögszerű tészta, amit vágjunk ki, erre nem lesz szükségünk. A csokik keskenyebb oldalán pedig a téglalap alakú darabot hajtsuk a csokira. Majd a tetejéről kezdve, jobbról és balról is szorosan hajtsuk egymásra a csíkokat. Végezetül tojással kenjük meg a tetejét, és szórjuk meg darabolt pisztáciával - sótlant vegyetek - de természetesen bármilyen magvacskával megszórhatjátok, kedvetek szerint.

5_20.JPG

 

6_13.JPG

 

7_10.JPG

 

A sikeresen belehelyeztük a tepsibe, a 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Hagyjuk egy picit hűlni, mielőbb felszeletelnénk. Kb. 2 ujjnyi vastagra vágjuk őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr218337230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása