Fincsa-nindzsa

Cukkinifasírt vagy lepény

2016. október 24. - fincsanindzsa

Hosszú ideje küzdök a súlyommal és végre összeszedtem magam, hogy ne mindig hülyeségekbe vágjak bele, és kértem egy személyre szabott ajánlást BocsiVikitől. Egyszerűen képtelen voltam összekapni magam, állandóan csak faltam, lustálkodtam és tényleg nem figyelmet se a kajára, se mozgásra, a testem pedig csak zokogott, a ruhatárammal együtt. Megtudtam minden olyat, ami jó nekem és ami nem, és mondjuk úgy, 90%-os pontossággal tartom a nekem javasolt életmódváltást. Néhány apróságot, ami nekem hosszútávon fontos az étrendben hagytam - napi egy kocka 70% kakaótartalom feletti csoki - és esetenként egy kis tejföl. Más kívánság nem volt. Utóbbit mindjárt meg is értitek miért nehéz elszakadni tőle.

Hozzávalók (2 személy részére)

2 cukkini
1 tojás
só, bors
(1 evőkanál rizsliszt)
2 evőkanál lenmagpehely- és szezámmag
1 teáskanál zsír

 2_90.JPG

A cukkinit hámozzuk meg, mossuk le és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A cukkinit alaposan sózzuk meg, és hagyjuk kb. fél órát állni. Ezen idő alatt sok-sok levet ereszt, amit amennyire csak lehet nyomkodjunk ki belőle. 

Semmi esetre se sózzuk újból, különben még egy doboz tejföl sem nyomja el a só ízét, tapasztalat! (Ekkor együnk hozzá egy kis paradicsomot, ez segíteni fog).

A lehetőleg minél szárazabb cukkinihez üssünk egy tojást, mehet hozzá egy kis kanál zsír, szórjunk hozzá lenmagpelyhet, és szezámmagot, de a kettő közül bármelyik megfelelő. A pehely azért jobb választás, mert ezt szoktam liszt helyett helyettesítőként használni. Ha ez nem bizonyulna elegendőnek, mehet hozzá egy evőkanálnyi rizsliszt is.

A sütőt melegítsük elő 200 fokosra, a cukkiniből formázzunk lepényeket: a tepsibe készítsünk közepes méretű halmokat és az ujjbegyünkkel lapogassuk el, tetszés szerinti vastagságúra és nagyságúra. Süssük közel aranybarnára az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük tovább kb. 5 percig, de csak éppen addig, amíg ez a fele is szépen megpirul. Ezt a megoldást jobban szeretem, mert tényleg minimál olaj/zsír kell hozzá.

 

1_113.JPG

Ahogy a tócsit, tócsnit - ki hogy hívja, tömegverekedés azért ne legyen belőle - én ezt is vastagon szeretem tejföllel megkenni. Lehet köretként húshoz fogyasztani, én koktélparadicsomot szoktam hozzá enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2011833193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása