Fincsa-nindzsa

Lazac citromosan-fokhagymásan

2016. október 30. - fincsanindzsa

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ha piacolásról van szó, én kifejezetten lojális típus vagyok: van tojásos, zöldséges, gyümölcsös, töpörtyűs, fánkos és korábban halas „beszállítóm” is. Már nagyon rég nem halaztam, és a költözés után nem kerestem újabb beszállítót. Így ha bárki megbízható halast/rákost tud, ne hezitáljon kommentet írni.

A mennyiségekkel mostanában nem vagyok jóban, ezért az éhesebb olvasók legyen szívesek nagyobb mennyiségeket készíteni, nehogy véletlenül éhen maradjanak :)

A posztot Balázs barátomnak ajánlom, aki a lazacot mindig "trancsírozva eszi". Pedig milyen egyszerű lenne kisütni a szeleteket. :)

Hozzávalók (2 fő részére)

30-40dkg lazac
1 citrom reszelt héja és pár csepp leve
2 gerezd fokhagyma

kókuszzsír / olivaolaj

1_268.jpg

A lazacot mossuk meg alaposan, és a bőrével együtt dolgozzuk fel. A „gerinc mentén” húzzuk végig az ujjunkat, és ha nagy szálkákat találunk benne, szemöldökcsipesszel húzzuk ki. 2-3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel a filéket.

A fokhagymagerezdeket zúzzuk össze, és keverjük össze a reszelt citrom héjával és egy kevés olajjal.

Sózzuk meg alaposan a halat, és a fokhagymás-citromos szösszenettel alaposan dörzsöljük be a szeleteket.

Egy evőkanályniy kókuszzsírt hevítsünk fel egy serpenyőben, majd a szeleteket bőrével lefelé fordítva kezdjük el sütni. A lazac egy-egy oldalához kb. 1,5-1,5 perc szükséges, de ha a szelet 2/3-áig kifehéredik, akkor már fordíthatjuk is.

2_215.jpg

Még forrón húzzuk le a bőrét, hogy minél kevesebb hús-vesztességet realizáljunk.

Fogyaszthatjuk bulgurral, rizzsel de vegyes salátát is összedobhatunk hozzá, ki hogyan szereti. Én fogyasztás előtt szeretek néhány csepp citromlevet nyomni rá, sokkal intenzívebbé varázsolja az ízét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr807505640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása