Fincsa-nindzsa

Chilis bab

2021. július 26. - fincsanindzsa

Képzeljétek el, ezt a kaját bizony nem én főztem. Ugyan a chilis bab egy rendes háztartás alapja, főleg egy férfikonyháé szerintem, bár nálam is gyakori vendég, csak leginkább a vega verzióját csinálom, mert azt valahogy jobban szeretem.

Ez lenne a vega / vegán verzió: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/07/edesburgonya_tortillatekercsben_igen

A húsos pedig ez. Készülhet rohanósban, bolti alapporral vagy egy cseppet szofisztikáltabban: paradicsomkonzervvel és a megfelelő fűszerkeverékkel, ki hogy szereti és igényli.

Hozzávalók

60dkg darált marha
1 fej hagyma
4dl víz, ha alapporral csináljuk, ha nem, akkor +1 paradicsomkonzerv)
Knorr chilis bab alappor (Haladók használják a Fűszerész Chili con carne fűszerét és adjanak hozzá egy paradicsomkonzervet.)
1 Bonduelle konzerv kukorica
1 Bonduelle konzerv vörösbab
1 chillipaprika (igény esetén)

img_5382.jpg

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és megsózzuk. Lepirítjuk, hozzáadjuk az alapport (vagy a paradicsomkontervet és a fűszerkeveréket, felöntjük 4dl vízzel (ha pariszósz miatt egyelőre ne adjunk hozzá, csak ha nagyon muszáj) és felforraljuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (ha nem akarjuk túl erősre, a magot kaparjuk ki belőle), a fűszerkeveréket, a kukoricát és a babot. Az újraforrástól számított 5 perc alatt készre főzzük.

Ehetjük magában, tortillachipsszel, tacoba töltve, tejföllel, sajttal, ami szem szájnak ingere.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr614651283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása