Fincsa-nindzsa

Sós muffin - Sajtos-sonkás-hagymás

2012. október 25. - fincsanindzsa

Elkészítettem életem első sós muffinját. Ha van valami, ami jobb az édes muffinnál, az a sós. Vicc nélkül. Amíg a srácok meccset néztek, gondoltam meglepem őket valami finomsággal. A biztonság kedvéért sütöttem édeset is – sima és csokis tésztával – és végezetül a sósat. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire finom. Ízesítésnek a sonkás-hagymás-füstöltsajtosat választottam. Kellően füstös íz.

Hozzávalók

30dkg liszt
2 pohár Activia joghurt
1 dl tej
fél dl olaj
2 tojás
1 púpos teáskanál só
1 zacskó sütőpor
10dkg gépsonka
5-8dkg füstölt sajt
1 közepes fej vöröshgyma

A tojásokat alaposan felverjük, és hozzákeverjük a joghurtot, a sót és az olajat. A robotgépet vegyük közepes fordulatszámra és apránként kanalazzuk a tojásos alaphoz a lisztet és a sütőport.

Mérjünk ki egy kevés tejet és kis adagokban öntsük a tésztához.

1_127.jpg

A gépsonkát, a hagymát és a sajtot apró kockákra vágjuk össze, és forgassuk bele a kikevert tésztába.

2_83.jpg

A sütőt 180 fokra melegítsük elő és a muffinformákat muffinkapszlival béleljük ki, hogy a tészta ne ragadjon a formákba. Süssük aranybarnára.

Ha egy kevés tejfölbe mártogatjuk még finomabb.

3_45.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94868536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dinus85 2012.10.26. 10:26:13

Abszolút igazad van! Nagyon finom a sós muffin, én is a hagymásat szeretem a legjobban! Ha kihagyod a sonkát és őrölt piros paprikát teszel bele, azzal is isteni, kicsit "magyaros" ízvilágot kap! ;)

fincsanindzsa 2012.10.26. 10:44:32

kipróbálom majd így is. Viszont sajnos még mindig nem tudtam használni az állványt. Mire felkerült volna a muffin, elfogyott :(

dinus85 2012.10.26. 17:08:42

akkor szerintem a dupla adag játszik... ;) :D
süti beállítások módosítása