Fincsa-nindzsa

Epres túrómuffin

2013. június 08. - fincsanindzsa

Még lehet kapni epret, bár alaposan meg kell nézni-kóstolni, hogy hol milyen minőségű, mert egyre több a vizes az esőzések miatt. De ennek ellenére most már úgy gondoltam, feltétlenül meg kell tennem hazafias kötelességem és ki kell próbálnom muffinba is, és mivel tavaly lemaradtam a lekvárszezon nagy részéről, ezért most nagyon szemfüles leszek, és mindent idejében megfőzök. Ezért lekvárt is láthattok hamarosan. De addig is jöjjön az epres-túrós muffin.

Hozzávalók (18-24 darabhoz)

20dkg cukor
30dkg liszt
10dkg puha teavaj
25dkg túró
4 tojás
1,5dl tej
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
25dkg eper
citromhéj

1_77.JPG

A vajat olvasszuk fel, majd a tojással keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Adjuk hozzá a kimért túrót, adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. nagyon finom, ha egy citrom héját is belereszeljük.  

2_57.JPG

Hagyjuk pihenni a tésztát egy fél órát. Közben pici kockákra vágjuk fel az epret majd óvatosan forgassuk bele a tésztába, hogy ne törjön össze nagyon. Mivel járatom a sütivarázst, egy csomó-csomó szilikonformát gyűjtöttem, így jöttek pl. a szilikon muffinformák. Mivel annyira jó, ezért vettem még egy extra adagot, sőt a férjem barátai múltkor még kedveskedtek is nekem egy újabb doboznyival, így most már legalább 18 formára szert tettem. De ha nincsen szilikonforma, akkor feltétlenül használjunk muffinpapírt. (Bár amióta megvan a szilikonom, áldást adok érte, ugyanis nem veszik kárba sok-sok finom tészta, ami a papírba ragadt eddig) 

3_38.JPG

Végezetül pedig adagoljuk kb. a kosárkák 2/3-áig, hogy ne folyjon ki belőle.

4_23.JPG

180 fokon süssük egészen odáig, amíg a közepe is átsül – hústű tesztet alkalmazzunk, hogy teljesen megsült-e. (Bökjük a tészta közepébe a hurkapálca nyársat vagy a hústűt.)

5_14.JPG

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr775350997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása