Fincsa-nindzsa

Cukrászda sorozat 1. - Vári Cukrászda, Budapest

2013. augusztus 19. - fincsanindzsa

Egyszerűen megőrülök a finom falatokért, és ha egyszer belevágok, képtelen vagyok leállni. Akár fogalmazhatunk úgyis, hogy mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Ezzel semmi probléma nem lenne, ha botsáska lennék. De ez még álmaimban sem fordulhat velem elő. Nem vagyok nagy fagyis, de már tavaly nekiálltunk tesztelni néhány helyet, hogy hova is érdemes visszatérni időről időre, azonban hatalmas csalódás volt szinte mindegyik cuki. Azonban idén már három olyanban is jártunk, ami nélkül nem tudnék a továbbiakban élni.

Ezért elsőként a Vári Cukrászdát szeretném bemutatni Nektek, amit sajnos a város szélén találhattok meg Budapesten, de ha vannak gyerekeitek, akik odáig vannak az édességért, akkor egy fantasztikus gasztro-élmény lesz ez számotokra.

A félreértések elkerülése érdekében szeretném már most tisztázni, hogy nem ez lesz az utolsó ajánló, amit posztolni fogok, és egyik sem fizetett reklám, hanem csak a szubjektív véleményem szeretném megosztani a nagyérdeművel, nem a helyek tulajdonosai kértek fel, hogy írjak róluk! Méghozzá ezt úgy teszem, ahogy én látom az adott helyeket. 

A cukrászdáról az alábbi honlapon találtok bővebb tájékoztatót:

http://www.varicukraszda.hu/

A címük: 16. kerület, Szlovák út 86.

Facebookon pedig itt tudjátok kedvelni és nyomon követni őket:

https://www.facebook.com/varicukraszda

A kiszolgáló személyzet kedves, mosolygós és mindenekfelett türelmes, hiszen volt már idejük hozzászokni a sok tanácstalan betérőhöz. Nem mellesleg a kutyabarátok kedvéért külön kiemelném, hogy a hely háziállatbarát, akiknek vízzel és kutyaeledellel is kedveskednek. 

A fagylaltkínálatuk páratlan, kb. 70 ízből lehet választani. Egy fényképet készítettem is a jelenlegi palettáról. A tesztelést már néhány hete folytatjuk, de mivel heti egyszer járunk arra, ezért még csak 14 félét sikerült megkóstolnunk, de mind a fagyi, mind a torta-„portfóliót” ki fogjuk végezni idővel.

Mivel a választék annyira bőséges, hogy szinte képtelenség kiválasztani, melyiket is együnk ezért hosszú percekig csak tanácstalanul válogatni szoktunk.

1_157.jpg

Teljesen mindegy milyen ízt választunk, nem fog csalódást okozni. Nagyon-nagyon finom mindegyik. Ami külön érdekesség, hogy biotejből készülnek, és friss gyümölcsöket valamint magvakat használnak fel hozzá, hogy mindennap a legfinomabb fagylaltokkal rukkoljanak elő. Természetesen a diétázóknak és a cukorbetegeknek is kedveznek a nyírfacukorral vagy a cukor- tartósítószer és adalékanyagmentességgel.

Eddig az alábbi ízeket kóstoltuk meg:

-       Tokaji aszús mazsola

-       Pisztácia

-       Narancsos csokoládé

-       Kókusz

-       Marokkói citrom

-       Banán

-       Sós mogyorós karamell

-       Bodza

-       Rákóczi túrós

-       Barackpálinka

-       Fahéj

-       Tejszínes füge

Nem tudok rangsort felállítani melyik ízlett nekünk a legjobban, de amit összességében a benyomásunk volt, hogy a fagyi állaga kiváló, gyümölcsös, magvas, semmi műíz, annak ellenére, hogy a színei intenzívek voltak. Ami nagyon fontos, hogy az adagokkal sem spórolnak, speciel 3-4 gombócnál többet lehetetlenség egyszerre elnyalni.

3_69.jpg

Mivel többnyire kézműves fagyikat szoktunk enni, ezért nem tudok megállapítani, hogy olcsó vagy sem, de inkább a felső-közép kategóriának mondanám, a maga 280 forint/gombóc árával.

2_109.jpg

5_20.jpg

4_52.jpg

Nemcsak a fagyikat volt szerencsénk megkóstolni, hanem a tortákat is, de arról is csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Sachert, Dobost és Szilvagombócot kóstoltunk, a sós sütik közül pedig káposztás hasét. A torták többségéből lehet light verziót is kapni, amit nyírfacukorral készítettek. Ennek az ára elég borsos, 770 forint egy szelet. A hagyományos torták 300 és 500 forint között kaphatóak.

A bécsi Sacheren kívül nem ettem még ilyet jót, a tésztája puha, ízes, kellően kakaós, de nem fojtogató. A lekvár benne pedig bőséges.

Ciki vagy sem, de a dobost is nagyon szeretem, a roppanós karamellbevonattal a tetején. Ezt is nagyon kevés helyen készítik jól, bár talán több helyen, mint a Sachert. A csokija kellemesen krémes volt, nem túl vajas és émelyítően édes. 

6_15.jpg

Míg a szilvagombócos…hát mennyei. A napokban tudtam meg, hogy ez a torta a 2010-es év Ország tortája volt, azonban most sikerült másodszor megkóstolnom, mert szinte sehol nem lehetett kapni ezt a remekművet. Legközelebb már otthon fogom elkészíteni.

A káposztás haséról sem tudok semmi rosszat mondani, sok-sok káposztával, hála istennek nem agyonborsozott. Inkább édeskésebb ízvilággal.

És végezetül a hosszú hétvégén is reggel 9 és este 21 óra között várják a betérőket. Készüljünk rá, hogy kígyózó sor fogad minket, ám ez ne kedvetlenítsen el senkit, mert maximum 5 perces várakozási idővel kellett eddig számolnunk.

Kiegészítésként, a kommentelők kéréseinek megfelelően néhány gondolattal szeretném kiegészíteni, hogy a fagyizók korrekt képet kapjanak, mielőtt meglátogatják a helyet. Számomra nagyon kedves a hely, ízlik a süti és a fagyi is. Azonban a cukrászda fedett része pici, és ha nagy a tömeg, eléggé zsúfolt. Többen jeleztétek, hogy a várakozási időként az az általam megadott 5 perc elég optimista, ezért jóval hosszabb sorban állással is lehet kalkulálni. A férjem egyetlen negatív kommentje, amit hozzátett: kényelmetlenek a kerti székek :) Sokak szerint az árfekvése elég magas, azonban én ezt úgy gondolom, hogy jó minőségű áruról beszélünk, minőségi alapanyagokból, így személy szerint én hajlandó vagyok kifizetni 280 forintot gombóconként. (Viszonyítási alapom nincs, hogy a korábbiakhoz képest ez mennyire elrugaszkodott, de ennél durvább helyek is vannak a városban - erről majd később, ha meglátogattam őket). A torta árát, főleg a diétázóknak szántakat horribilisnek tartom a 750-950-es szeletenkénti árral - bár aki diétázik ne egyen tortát :) - de a hagyományos torták árát elfogadhatónak tartottam. De ezt mindenki a saját pénztárcájához képest mérlegelje. (350-500HUF/szelet).

Ha további véleményeket szeretnétek olvasni, a rutinosabb Vári-látogatóktól", akkor a kommenteket olvassátok végig. Talán hitelesebb képet fogtok ezáltal kapni :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr785466020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szarazinda 2013.08.19. 17:52:08

Pont nemrég voltam ott: túlhájpolt, túlértékelt hely, az értelmetlenül döbbenetes fagyiválaszték szerintem parasztvakítás. Maga fagyi amúgy tényleg finom, messze jobb az átlagnál, de nem egyedülálló. Akad Budapesten egy rakat legalább ilyen jó fagyit áruló hely, ahol lehet, hogy nincs rózsavizes csülökfagyi, de nem is kell. A pogácsájuk pedig úgy szar, ahogy van, három félét is vettem, az ipari fornetti minősége is magasan veri.

fincsanindzsa 2013.08.19. 17:52:57

Pogacsat inkabb sutok mert sosem volt jo tapasztalatom a cukis sos sutikkel.

Olivazöld 2013.08.19. 19:22:28

A süteményük elég gyenge, ettem már jobbat is. A fagyi szerintem is drága, de a Zacher tényleg isteni finom, érdemes megkóstolni. De szerintem a soltvadkerti fagyitól nem jobb. És ott csak 160Ft egy gombóc.

fincsanindzsa 2013.08.19. 19:24:10

Kedves Olivazold! Koszi az ajanlast! Nagyon jokat hallott mar arrol is. Feltetlenul meglatogatjuk ha arra jarunk. Sajnos videk es a fovaros nehol szemtelenul magas arait nem szabad osszehasonlitani.

Olivazöld 2013.08.19. 21:45:33

@fincsanindzsa:
A Vári cukrászda egy icipici hely, a vadkerti pedig egy hatalmas cukrászda, igényes kinézettel, hatalmas terekkel. Érdemes délelőtt menni, akkor nyugodtan tudsz ámuldozni. De a 16.kerületben a Szamóca cukrászdát próbáltad már? (Bökényföldi út 5.)

csakazéris 2013.08.19. 21:46:20

Hévízen a tóhoz vezető sétálóutcában van egy olasz fagyizó, ahol a választék sokkal kisebb, de 200Ft-ért akkora gombócot kapsz, hogy a fele lefolyik a tölcsérből mire a végére érnél. Azt is érdemes kipróbálni.

fincsanindzsa 2013.08.19. 21:46:52

Az tenyleg nagyon kiraly! Szeretem!

zöld erdőbe jártam... 2013.08.19. 22:39:40

Fizetett reklám? Ennyire nem megy a helynek? Egyébként nem egy nagy durranás és drága!

fincsanindzsa 2013.08.19. 22:41:05

Maximum ingyen reklam:) Csak ugy onkentes alapon. De legkozelebb szolok nekik, hogy jonnek egy hatalmas adag fagyival;)

Szalmonella 2013.08.19. 23:46:10

@Olivazöld: Fagyiban nálam a Városmajorban, a Csaba utcai Olasz fagyizó vezet. Minden héten Olaszországból hozza az alapanyagokat és szerintem verhetetlen. Aki egyszer megkóstolja, az visszatérő vendég lesz.

delora_mercel 2013.08.20. 08:02:05

Nekem a kedvenc cukim, örülök hogy rájuk akadtam :)

cnt 2013.08.20. 09:56:06

süteményeit nem szeretem, fagyiban szerintem nagyon erős. Nem parasztvakítás a sokféle fagyi, szerintem jó állag és nagyon jó ízek.

Szeretem a fagyi/pogácsa kombót, ha erre a kettőre kell optimalizálni, akkor Daubner.

gnusmas09 2013.08.20. 10:45:28

az ÁRKÁD üzletközpont alsó szintjén a GELATO standján kapod a legnagyobb adag fagyit 1 gombóc (máshol 2-3 gombóc) és csak 220.-Ft. Biztosan jól laksz vele. Választék itt is van.

zaxam 2013.08.20. 12:46:25

16. kerületiként is azt kell mondjam, nem egy akkora durranás, mint ahogyan mondják...
Valóban jó alapanyagokból készül, igényesen, de nem egy csúcsteljesítmény.
Az említett soltvadkerti viszont tényleg eszméletlen jó!!! Verhetetlen.
Én a -szintén előbb említett- Szamóca cuki közelében lakok, így inkább oda járok. Ott 250Ft-ért dupla méretű gombóc jár, bár már itt sem minden a régi... Itt pár fagyi egész finom, azokat eszem, de természetesen messze van az előbb említettek minőségétől.

Elena Willis 2013.08.20. 13:08:05

A szarozással nem annyira értek egyet. A kritika legyen kritika, vagy, ha nem sikerül megírni, hogy pontosan mi is a probléma, akkor..
Mi eddig egyszer jártunk itt. Mivel a 16. kerületben lakunk, a Szamóca cukrászdát ismertük meg először. Ahhoz képest az ár csalódás volt. Viszont tényleg nagyon finom fagyik vannak!! Nem összehasonlítható egy árkádos standdal vagy egy átlagos cukrászdával. Mert ez a Vári Cukrászda és kész. Ők attól azok, akik, mert mások, mint a többi.
Egyik kedvenc cukrászdám egyébként a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda. :) Ott is nagyon fincsik és ha jól emlékszem árra is barátságosak. Gombóc méret szerint "átlagos". Viszont ízviláguk szintén nagyon színes :) Ajánlom megkóstolásra! (még mák fagyijuk is van,amit máshol például nem találok, viszont nekem nagyon ízlik ;) )

ui.: Szerintem tök jó, hogy valaki csak így önszántából leírja a tapasztalatait és megosztja velünk a véleményét. Nem kell rögtön ócsárolni :)

fincsanindzsa 2013.08.20. 13:10:45

Kedves Elena! Koszonom a kedves szavaid. Tudomasom szerint van meggyes-makos a Variban is, ha nem a szimpla makoshoz ragaszkodsz. Daubnert is szeretem, bar ritkan erek oda mielott zarnak:)

ekat 2013.08.20. 14:45:14

Csalódtam benne, annyian mondták, hogy így-meg-úgy, de a három gombócból egy sem jött be, és a férjemnek se az ő kettője. Nem rosszak voltak, csak semmilyenek. Részemről egyelőre marad a Häagen Dazs, a váci Desszertszalon meg a (Sugár) Szamos(a, nem mind ugyanolyan jó), de persze vannak még olyan helyek, ahova tervezek elmenni, csak még nem jutottam el.

Jó Mercutio halott 2013.08.20. 15:10:16

Jo hely es kesz. Nem azert log ki a sorbol, mert olyan kimagasloan jo, hanem azert mert az atlag melysegesen szar, az itteni kommentek egy reszen is latszik, hogy a ruppotlan putris nagyatlag meg mindig ott tart, hogy mekkora az adag, es ha lefolyik a tolcserrol, akkor az a jo fagyi. Siralmas pocsok.
A Vari jo es kesz, fagyiban kulonosen, sutiben nem annyira, ellenben engem kurvara idegesit az eladok eroletett mukedvessege. Egy dugig tomott helyen mi a faszert kell orditva rakoszonni mind az 5 pultosnak minden egyes belepo vendegre. Rohej. Kutyaknak van kaja pia ingyen, ennyit meg hozzatennek ehhez a reklamszagu poszthoz, viszonylag ritka szolgaltatas, gondolom a poszter nem haziallaterzekeny, talan erre a nagyadag-szempontu igenyes muertok kutyas retegei is racupannak, bar huszszor meggondolom, hogy hagyom e enni a kutyat egy szaraztappal teliszort egesz nap kintlevo köztalbol.

fincsanindzsa 2013.08.20. 15:13:25

Teny es valo, hogy kutyabarat a hely, azonban abban nem vagyok biztos, hogy a kutyusokat hideg vizzel varjak, mert a falon levo kutbol meleg viz folyik. A mukedvesseggel meg egyetertek. Elsore nem zavaro de utana mar picit bosszanto tud lenni. Legkozelebb tutira ezt fogom csak figyelni! :)

Mercel 2013.08.20. 15:47:05

Hello!

Szemétkedés nélkül - A Vári már rég túl van a csúcson, és pont azok kezdenek elpártolni tőlük akik évekig odajártak.
Mi is.

Ami mindenképpen pozitívum az, ahogy a betérő vendégekkel bánnak - a legtöbb hely tanulhatna tőlük ebből a szempontból, mert valóban nagyon udvariasak, és tényleg emberi határokon belül még türelmesek is. (mondjuk egy idő után észreveszed, hogy iszonyatosan pörgetik a vendégeket, de ezt olyan profin csinálják, hogy nem sértő) Még az asztalokat leszedő kiscsajok is nagyon kedvesek, ezzel azt akarom mondani, hogy az apró részletekre is odafigyelnek a kiszolgálás és az élmény terén.
Ez nagyon nagy pozitívum.

De.
Irreálisan drágák lettek, és már nem áll arányban a fizetendő összeg azért amit kapsz.
A fagyijaik tényleg jók, de messze nem a legjobb amit ehetsz, csak az átlagnál jobbak, igaz, a hatalmas választék az némileg kárpótol.
A sütemények irgalmatlanul drágák, messze túl a drága - de finom arányokon.
Az pedig csak a szörnyű általános helyzetet mutatja, hogy az átlagnál valóban sokkal jobbak , de még egyszer, messze nem annyira mint amennyire drágák.

A várakozási idő azért az öt perceknél kicsit több szokott lenni, még úgy is, hogy valóban a teljes személyzet 101%-on pörög.

Összességében nem fikázni akartam, (mert nincs is mit) csak a posztolóval szemben azért én nem látom maradéktalanul csillogónak a dolgot.

Ha másért nem akkor azért mert pl. Kőbányán a Körösi Csoma út mellett van egy kis olasz fagyizó a lakótelep tövében ami simán lealázza a Vári teljes fagyikészletét - Olcsóbban.
Nincs akkora tüzijáték meg hype, de finomabb ÉS olcsóbb. Avagy az Árkádban található fagyis is simán üti őket - igaz ott emlékeim szerint kedvetlen és csőparaszt a személyzet.

Lelkendezés helyett azért lehetett volna kicsit árnyaltabb is a kép, ha már bemutatásról szól a dolog..

"Frigyes"

fincsanindzsa 2013.08.20. 15:54:26

@Olivazöld: Képzeld! Rájöttem, hogy gyerekkoromban az egyik nagy kedvencem volt, amikor arrafelé nyaraltunk a szüleimmel. Tudtam, hogy jártam már ott, csak nehéz volt visszaidézni :) Ettől függetlenül az évek alatt biztosan nagyon sokat fejlődött és érdemes újra kipróbálni!

fincsanindzsa 2013.08.20. 15:59:47

@Mercel: Kedves Frigyes, nem érzem, hogy fikáztad volna a posztot, csak hozzátetted, hogy Te mit és hogy látod, főleg, hogy valószínűleg számodra nem az újdonság erejével hatott, mint ahogy a lelkendezésem ennek szólt elsősorban. Legközelebb megpróbálok kevésbé elfogulatlan lenni, de kérlek nézd el, hogy eddig recepteket írtam csak a blogra, ajánlókat kevésbé.
Megtennéd nekem, hogy a kőbányai cuki nevét, esetlegesen a címét elküldenéd, mert szívesen kipróbálnám? Nem feltétlenül csak az agyonhypeolt helyeket szeretném meglátogatni, hanem a jókat, és ahogy a Váriról is, szeretnék egy-egy bejegyzést írni. Nagyon köszönöm!

Mercel 2013.08.20. 16:07:02

Najó az előző kommentem elnyelte az internet sötét bugyra úgyhogy röviden.

A kiszolgálás tényleg jó, bár valóban "műkedves".
Másik kérdés, hogy a legtöbb helyen még csak meg sem próbálnak jófejnek látszani - A Váriban viszont komolyan veszik a látszatot, mert tudják, hogy ebből élnek.
Ezért egyébként egészen addig hatalmas nagy jó pont jár amíg a szakmában el nem terjed a valódi kedvesség. (Nem fog:)
A fagyik a nagy átlaghoz képest jók, az igazán jó fagyikhoz képest meg nem rosszak. Viszont irreálisan drágák. Nominálisan, és ár/érték viszonylatban is, ezen nincs mit szépíteni.
A sütik megint csak az egyébként szörnyűséges átlaghoz képest jók (többnyire) de az áruk szó szerint horror lásd mint a fagyik.
Sokadszorra egyébként a műkedvesség fárasztó, de tényleg javukra írható, hogy a minden egyes napi iszonyatos pörgésben a világ legkedvesebb leányzója is lefáradna - így ez egy elviselhető kompromisszum.

De ennyire sztárolni ahogy a posztoló tette, főleg nem első hanem többedik tapasztalat után, valóban kicsit bicskanyitogató.
Ha már ajánlásra kerül egy hely akkor illene a vélt előnyök után a létező hátrányok mellett sem szó nélkül elmenni.

Attól még nem lesz szar egy hely, ha a hibáit is előveszik, a leírás alapján betérő vendég pedig nem hamis ábrándokkal megy oda.
A kirakott kutyakaja, és víz egyébként kedves gesztus (amúgy szokták cserélni, én már láttam.)

Nekem a Vári egy érdekes, drága színfolt, de messze nem a kedvenc cukrászdám.

"Frigyes"

mohaa 2013.08.20. 16:07:20

XVII. Uszoda utca;
Balatonfüred, Füredi fagyizó.

Nálam ők a favorit. A Váriban még nem voltam, ezért nem mondok róla véleményt.

agi02 2013.08.20. 16:07:23

Sajnos ritkán jutok el, de én nagyon szeretem.
Ami még rendkívül pozitívvá teszi a szemembe. Állatbarátok. Mindig van kint víz a gazdival érkező, szomjas kutyáknak is.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.08.20. 16:07:26

Tényleg a legjobb fagyizók között van és azon kevesek egyike, akik maguk főzik a fagyit saját recept alapján. Azt érdemes tudni, hogy a trendi, nyugat-európai stílusú pesti fagyizók kínálatától markánsan eltér, édesebb és szerintem vidékiesebb jellegűek az ízek.

isssti 2013.08.20. 16:07:27

Gyanítom, ez egy reklámposzt. Jártam ott: a süti kifejezetten drága és átlagos - nagyjából bármelyik sarki cuki színvonala.
Ha már sütit veszek, biztos nem ilyen helyen teszem: se nem finom, se nem olcsó..

Emer_y 2013.08.20. 16:07:29

Ha már körbemegyünk a peremkerületeken (XV., XVI.), ajánlanám a XVII. kerületben a Szépréti cukrászdát "Öregcsabán" (Rákoscsabán) a Péceli úton.
Témához visszatérve, a Vári cukrászdával egy problémám van, bármilyen tortát vettünk eddig, mindig nagyon gyorsan elfogyott ;-)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2013.08.20. 16:07:31

A Fagyijuk valóban Budapest egyik (számomra éppen egyik nélkül) legjobbja.

A sütijük, legyen akár sós akár édes, maximum közepes, abban számos jobb dolgozat van. Az egyetlen ami ebben a témában a javukra írandó, hogy sok diabetikus, vagy leglaábbis nem fehércukorral, hanem nyírfacukorral vagy egyéb édesítővel készült süteményük van.

harcsaparcsa 2013.08.20. 16:07:33

@zöld erdőbe jártam...: szerintem meg egy nagy durranás, nem drága, és ha jártál volna ott, akkor láttad volna, hogy mennyire megy...

csavari 2013.08.20. 16:07:35

A 2010-es "ország tortája" egy határ szar! A szilvát szeretem, ezért is kóstoltam meg de ez a süti nulla, pedig egy híresnek mondott cukrászdában ettem a Nánási úton a Monostori végében!

kiwirágós kivirradtig 2013.08.20. 16:07:36

Te pedig láthatóan a helyesírásról nem hallottál még. Bamutatnám hát neked a szabályzatot:

mek.oszk.hu/01500/01547/

Mellesleg a vári fagylaltjai tényleg kiválóak, de a tortái elég közepesek.

@Szalmonella:
Szerintem az totál gagyi, arra gyanakodtam, hogy gépi porfagyik.

Szalmonella 2013.08.20. 16:07:39

@fincsanindzsa: Ha jó sós sütit akarsz venni-enni, akkor irány a jó öreg Daubner. Ott még rosszat nem vettem- ettem.

csakazéris 2013.08.20. 16:07:43

A sütijük nem valami nagy szám, de a fagyi tényleg páratlan! A rebarbarán, és a mexikói csilis-csokin túl a hagyományosak is jók, de azokat kapni máshol is. Ez a kettő a király!

ivanolsen 2013.08.20. 16:07:46

A Daubner Budapest legjobb cukrászdája!

fincsanindzsa 2013.08.20. 16:10:40

@Szalmonella: Melyik fagyizóra gondolsz a Városmajorban? Segítenél?

fincsanindzsa 2013.08.20. 16:13:26

@Mercel: kiegészítem a nézőpontjaitok alapján figyelembe vett hátrányokkal is, teljesen jogos, és elvárható, hogy reális képet kapjon a betérő vendég.

fincsanindzsa 2013.08.20. 16:35:11

@kiwirágós kivirradtig: Király, egy újabb magyar tanárt üdvözölhetünk a köreinkben :) Kérlek vágd be, hol maradt helyesírási hiba, mert szeretném korrigálni :)

fincsanindzsa 2013.08.20. 16:36:48

@kiwirágós kivirradtig: vicc nélkül, elmentettem a MHSZ-t, ki tudja mikor jön jól! köszönöm!

Mercel 2013.08.20. 16:41:08

@fincsanindzsa:

Oké a megismételt kommentem mehet a levesbe, azt hittem elszállt. Bocs.

Nem tudom a nevét sajnos, csak azt, hogy a 10 emeletes házakkal szemben van egy bankfiók mellett Ami sárgafekete és R. betűvel kezdődik a nevük. A google szerint Kőrösi Csoma Sándor út 6. Egy kerek, vagy félkör alakú épület árnyékában a beugróban van több más kis üzlet mellett. Az Éles saroktól nézve a jobb oldalon.

Olyan igazi olasz fagyijuk van, és csak simán drágák, nem pedig iszonyatosan drágák. Aránylag kedvesek, bár ha fáradtak az is látszik rajtuk.
Számomra valahogy emberibb léptékű a hely, és a körülményekhez meg a helyhez képest igyekeznek a maximumot hozni.

"Frigyes"

fincsanindzsa 2013.08.20. 16:46:24

@Mercel: a legutolsó megjegyzésed tényleg nem engedte be, csak még nem jöttem rá, miért nem. Köszi a pontos címet, igyekszem délelőtt menni, hátha akkor még frissek és üdék :)

kerzooo 2013.08.21. 10:28:21

Nem szokásom lehúzni semmit. Valakinek ez jó, valakinek az. De úgy érzem a jó ízlésemnek hála igényes helyekre szoktam rátalálni. A kedvencem, és mindenkinek ajánlom amióta megismertem őket az a LaMimosa és a Pelikán Cukrászda! Mit tudnak azon felül hogy mennyei dolgokat tudnak az asztalra varázsolni? Emberileg is nagyszerűek!

www.facebook.com/LaMimosaBudapest?fref=ts

www.pelikanfagyizo.hu/

Melegen és hidegen is ajánlom :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.08.22. 12:55:22

@cnt: A Daubnerben szerintem csak a parfétorta jó, az tényleg az egyik legjobb a városban, viszont a fagyi íze nem üti meg a mércét nálam.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.08.22. 13:44:01

@kerzooo: A Pelikánon nehéz kiigazodni. 2004-ben aranyérmeket nyertek a fagyijukra, 2009-ben ehetetlen, valószínűleg porból főzött fagyit árultak, most tényleg jók?

Perillustris 2013.08.22. 23:36:21

Voltunk már, én sem dobtam hátast, talán túl sokat vártam. Azért a 280 forint egy gomboc fagyiért elég durva. Még ha a speciális ízek kerülnének ennyibe... De négy deka citromért vagy csokiért? Úgy, hogy nem kerül többe az előállítása ennek sem 50-60 forintnál gombóconként.

Félreértés ne essék, a hosszú sorokat látva elhiszem, hogy megtehetik, de attól még pofátlanság szerintem (és meg nem érdemelt, extra haszon).

Seba (törölt) 2013.08.31. 21:30:55

Hát a Vári cukrászda süteményeiről annyit, hogy tavaly onnan hoztak nekem egy csomót, és nagyjából mind a kukában végezte.
Úgy nagyjából Tesco-s minőség volt.
Emlékszem a csokitortát tul-képp kiköptük.
Volt valami színes tetejű, belül elvileg túrós...
A 3.ra nem emlékszem, de az egész ment a kukába.
A Daubner, Szamos, és Budai Vár-Korona kávéház tortái, süteményei jók.
De a műanyag ráfújt tejszínhabtól ami a Várién volt, undorodok...
Valóban drágák, 5-700 forint/ szelet, nem vagyok fröcsögő proli, a fagyit meg nem szeretem...

Perillustris 2013.09.08. 14:04:17

@Seba: Ha csokitorta, akkor ajánlom az Oxygén cukrászdáját (Újpest, Árpád út). A házi csokitorta 10/10 pontos, az utóbbi években nem is nagyon kísérletezek mással. Eddig mindenkinek ízlett, akinek vittem.
süti beállítások módosítása