Fincsa-nindzsa

RUNtotta

2014. június 13. - fincsanindzsa

Köztudott, ha az ember tojással kezdi a napot kevésbé lesz éhes. Én ezt 100%-ig vallom, és nekem ez a napindító kedvenc. Bár a legtutibb, ahogy a férjem készíti, omlettként, de ez is igencsak jól sikerült. A diétában mindig az a bajom, hogy nagyon egyhangúvá válik egy idő után, de annyira ízletes ételeket találtam ki, hogy bízok benne nem fogja elveszíteni a varázsát. És a shake-kedvelőknek "védőitalként" jön hozzá egy igazi remek, epres-mascarpone fagyis shake.

Hozzávalók (2 fő részére)

4 tojás
½ vöröshagyma
só vagy fűszerkeverék
2 szelet baconszalonna
kevés kókuszolaj

2_181.jpg

A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk apróra, majd a felhevített olajon pirítsuk üvegesre. Szeleteljük fel a szalonnát és forgassuk össze a hagymával.

A tojásokat törjük fel, és villával verjük fel a fehérjét a sárgájával. Ezután fűszerezzük. Rájöttem, hogy Ciprusról fantasztikus fűszereket hoztam korábban és még mindig nem fogytak el. Elérkezettnek láttam az idejét, hogy felhasználjam.

Amikor a hagyma és a bacon is megpirult, a tojást öntsük a serpenyőbe és süssük aranybarnára, úgy, hogy néha megkeverjük a rántottát.

Fogyasszuk idény-zöldséggel és ha ezt meg szeretnénk fejelni még egy fantasztikus löttyel, akkor ne habozzunk ezt az eper shake-t pillanatok alatt összedobni. A kalóriaértéke nem Norbiupdate, így csak az fogyassza aki nem diétára adta a fejét.

1_235.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr936291754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.13. 20:53:10

Két fő részére 4 tojás? Ez vicc?

A tetves kókuszolajat meg el kellene inkább felejteni.

fincsanindzsa 2014.06.13. 20:59:38

@polyvinyl: kinek a pap, kinek a papne :)

teddybear01 2014.06.13. 23:51:30

@fincsanindzsa: Tényleg fölösleges a kókuszolaj.
A szalonnából egy kicsit zsírosabbat választunk, aztán először kiolvasztjuk a zsírját. Utána megy az edénybe az apróra vágott hagyma, és miután ízlés szerint megdinszteltük, mehet bele a tojás, esetleg tejföl, vagy reszelt sajt is a fűszerekkel. Ha kész, esetleg pirospaprikázhatjuk.

A Norbi update meg maradjon a javíthatatlan sznoboké, mert pocsék az íze általában.

_B_ 2014.06.14. 04:30:19

Majdnem jó, de egy rohadt nagy hiba van a receptben.
El kell felejteni a kókuszolajat, ipari hulladék. Helyette nem szeletelt bacon kell, hanem rendes füstölt szalonna felkockázva. Annak a zsírján megsül az egész, és még só is kevesebb kell bele:)

ccvv 2014.06.14. 04:43:23

Na jó, de ha nics kókuszolaj, hogy lesz belőle blogbejegyzés?!

türelmesebb 2014.06.14. 06:57:00

Izlések és pofonok, valamint az emberek élelmiszerfeldolgozó képessége különböző igy leirom az én hasonló reggelimet, 1 (azaz egy) szeméyre: 4 db tojás 10 dkg füstölt szalonna 15 dkg füstölt tarja, vagy száraz kolbász 20 dkg hagyma, só, bors, pirospaprika. Hozzá 3 db zsemle, vagy fehér kenyérből 15-20 dkg. (megj.: 175 cm magas 62 kg sulyú vagyok és nehéz fizikai munkát csak ritkán kivételes alkalomból végzek.)

fincsanindzsa 2014.06.14. 07:27:51

Sracok! A mennyiseg es azt hogy ki milyen alapanyagot hasznal, izles kerdese. En ezer eve ezt hasznalom, nekem bejott. Amugy nem hiszem, emiatt lett indexes a posztom.

@türelmesebb: ha ekkora adagot tolnek nem allnek meg 80 kilo alatt :) Csak h en is kotekedjek, Az ocsem mint fejlodesben levo szervezet meg lehet h a Te menud is kevesellne :)
süti beállítások módosítása