Köztudott, ha az ember tojással kezdi a napot kevésbé lesz éhes. Én ezt 100%-ig vallom, és nekem ez a napindító kedvenc. Bár a legtutibb, ahogy a férjem készíti, omlettként, de ez is igencsak jól sikerült. A diétában mindig az a bajom, hogy nagyon egyhangúvá válik egy idő után, de annyira ízletes ételeket találtam ki, hogy bízok benne nem fogja elveszíteni a varázsát. És a shake-kedvelőknek "védőitalként" jön hozzá egy igazi remek, epres-mascarpone fagyis shake.
Hozzávalók (2 fő részére)
4 tojás
½ vöröshagyma
só vagy fűszerkeverék
2 szelet baconszalonna
kevés kókuszolaj
A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk apróra, majd a felhevített olajon pirítsuk üvegesre. Szeleteljük fel a szalonnát és forgassuk össze a hagymával.
A tojásokat törjük fel, és villával verjük fel a fehérjét a sárgájával. Ezután fűszerezzük. Rájöttem, hogy Ciprusról fantasztikus fűszereket hoztam korábban és még mindig nem fogytak el. Elérkezettnek láttam az idejét, hogy felhasználjam.
Amikor a hagyma és a bacon is megpirult, a tojást öntsük a serpenyőbe és süssük aranybarnára, úgy, hogy néha megkeverjük a rántottát.
Fogyasszuk idény-zöldséggel és ha ezt meg szeretnénk fejelni még egy fantasztikus löttyel, akkor ne habozzunk ezt az eper shake-t pillanatok alatt összedobni. A kalóriaértéke nem Norbiupdate, így csak az fogyassza aki nem diétára adta a fejét.