Fincsa-nindzsa

A nap fix pontja - A Reggeli

2020. május 28. - fincsanindzsa

Nem arról vagyok híres, hogy gyakran válogatom a reggelijeim ötletét, de szuperboldog voltam az elmúlt 5-7 évben is, amikor szinten tényleg minden reggel rántottával indítottam a napot. El tudjátok képzelni, hány tojást ettem meg!? Átlagosan napi kettőt, hármat. Apróbb fejszámolással is legalább négyezret, és bevallom jól esett. Akkor is ez a kedvenc eledelem, leginkább rántotta formájában, mert a tükörtojástól speciel hamar megéheztem.

Egyelőre még csak gyűjtögetem a reggeli ötleteket, így amíg nem áll össze a fejemben a teljes kép, addig maradok a jól bevált hajdinapelyhes lófüttynél.

Annó ezt az edzőm javasolta, akkor téli szezonban futottunk neki, amikor a grapefruit szezonját tapostuk. Őszintén szólva élveztem a kis pikáns, nem túl tolakodó édes ízét. Ennél ugyanis fontos, hogy a megfelelő fehérjeport találd meg, ami nem túl édes, de nem túl jellegtelen. Nekem ehhez a vanília, de leginkább a csokis-narancs vált be a Scitectől. Persze az utóbbi kivonták a forgalomból és nem mellesleg a Biotech felvásárolta őket. 

Amíg van tejsavós fehérjém, addig ezt fogom inni, nem fogom elpocsékolni, mert nem vegán.

Hozzávalók (1 főre)

40g hajdinapehely
1 adag fehérjepor
10dkg eper

Kalória: 285.2
Fehérje: 26g
Zsír: 3g
Szénhidrát: 37g

57b26287-f31b-4cb5-8655-f21e6a091ca1.JPG

Csokis 

fc64748b-7542-4292-842f-0cff7ad01cbf.JPG

és Vaníliás

Aki szeret vadul élni, szórjon bele  nyugodtan pár szem olajos magvat is. Ha úgy érzem, nincs elég energiám reggel, akkor ezt szoktam tenni én is.

Rémségesen nehéz elkészíteni :)

A hajdinapehelyhez adom a fehérjeport, ezt felengedem vízzel - ki pudingosan, ki folyékonyabban szereti, ez ízlés kérdése, majd hozzáadom a felszeletelt epret. Ha túl édesnek ítélem meg, akkor teszek hozzá még egy kis vizet és ha lehet, vidám színű ruhában fogyasztom el, kb 20-30 perccel edzés előtt, ugyanis nekem akkor a leghatékonyabb az edzésem, ha szinte közvetlenül előtte eszek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr4615718034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása