Fincsa-nindzsa

Az első nem kamu próbálkozás - Spárgás tészta

2020. május 30. - fincsanindzsa

Elkezdtem instán bekövetni olyan vegánokat, akik nagyon gusztusos ételeket készítenek, hiszen egyelőre inspirálódnom kell. Reggel úgy keltem fel, hogy már volt egy határozott elképzelésem, beleégett egy gombás tészta a retinámba. Tudtam, hogy ez nem lesz elég, úgyhogy még amilyen zöldségek bevillantak, azt tettem hozzá. Így született meg a spárgás tészta. Eredetileg szójaszósszal szerettem volna elkészíteni, de az nem volt itthon, így kipróbáltam hozzá a Dr. Oetker Vegán krémjét.

Hozzávalók (2 fő részére)

30dkg spárga (kb 40dkg, mielőtt letöröm a szárát)
3 gerezd fokhagyma
5dkg friss zöldborsó
15dkg gomba
30dkg koktélpari
10dkg tészta (száraz)
Dr. Oetker Creme vega
2 evőkanál kókuszolaj
Fűszerész Aglio di Olio fűszerkeverék

Kalória / adag: 606
Fehérje: 15.9g
Zsír: 37.45g
Szénhidrát: 47.4g

 

img_2166.jpg

 

Első lépésként a spárga szárát törjük el, annál a pontnál, ahol adja magát és csak a friss részét használjuk fel. Ezt a héjával levő borsóval együtt fűzzük meg egy külön lábosban. 

A  tésztavizet szinkronban forraljuk fel, amíg a zöldséges alapot előkészítjük, ugyanis nekem ezzel sikerült elcsúsznom nagy bosszúságomra. Amint felforr, sózzuk meg és tegyük fel főni a tésztánkat. Tésztától függően 6-9 perc elegendő neki, hogy al dente legyen.

A gombát szeleteljük fel, a fokhagymát késsel "préseljük" le és a forró olajon, nagy lángon kapassuk meg, a felezett koktélparadicsomokkal együtt. Sózzuk meg, illetve szórjuk rá a fűszert is, ami egy pikáns olaszos, tartósítószer- és adalékmentes fűszerkeverék.

Ha a spárga megfőtt - kb. 5 perc alatt -, csöpögtessük le és vágjuk 2-3 centis darabokra, a borsószemeket pedig pattintsuk ki a héjából. Ha nem frisset használunk, akkor a mirelit borsót dobjuk majd a gombához. 

Pirítsuk össze a gombás egyveleget a spárgával és a borsóval, majd kanalazzuk rá a vegán tejszínt és forraljuk fel. 

Ha a tésztánk megfőtt, keverjük a wok-ban össze a zöldséget és a tésztát és melegen fogyasszuk.

Annyira finom krémes volt, hogy egyáltalán nem hiányzott, hogy egy óriási adag sajtot reszeljek rá. Nem mellesleg féltem attól is, hogy kajakómát kapok - egy picit elnehezedtek a szempilláim tőle, ez tény - illetve hamar megéhezem tőle. Hála istennek a két étkezés között 5 óra telt el, ami teljesen normális.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr5115718296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása