Fincsa-nindzsa

Csicseriborsó "bolognai" szósz

2020. június 06. - fincsanindzsa

Nem is gondoltam, mennyire egyszerűen helyettesíthető a hús. Viszont az is érdekes, hogy mennyi pörkölt alapú ragut fogyasztanak a vegánok. Majd valami tejszínes cuccot is ki fogok találni, mert kezdek telítődni ettől a sok paradicsomos, édes íztől. Azt is élvezem a növényi alapú életmódban, hogy gyorsan elkészülnek az ételek. Szerintem ezzel nem töltöttem többet, mint fél óra.

Hozzávalók (2-4 adag)

10-15dkg csicseriborsó (száraz)
1 konzerv paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. olivaolaj
só, (chilli / harissa)
Aglio Olio fűszerkeverék a Fűszerésztől
opcionális: a vöröslencse raguból, ha marad: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/02/voroslencse_porkolt
koriander díszítésképpen. Ha ezt nem főzitek hozzá, akkor 15-20 deka csicseriborsót áztassatok be.

Kalória / adag: 233
Fehérje: 9.2g
Zsír: 8.9g
Szénhidrát: 24.8

img_2568.jpg

A csicseriborsót előző este áztassuk be és tegyünk a vízbe egy csepp szódabikarbónát. Ettől puhább lesz és meggátolja a felfújódást is. 

A beáztatott csicseriborsót főzzük meg, ismételten egy csepp szódabikarbóna kíséretében. 

Közben pirítsuk üvegesre a vöröshagymát olivaolajon, szeleteljük hozzá a fokhagymát. A konzervet a csicseriborsóval együtt öntsük a serpenyőbe és főzzük meg. Én akkor szeretem, ha sűrűbb, krémesebb állagú szószt kapunk.

Mivel maradt a vöröslencse-raguból, ezért ezt hozzáadtam a már majdnem kész főételhez. A lencsés ragu citrusos-harissás íze teljesen feldobta a "pörköltet". 

img_2567.jpg

Fogyasztási javaslat:

Kuszkuszt főztem mellé, de rizzsel is kiváló párosítás. (A kuszkuszt nagyon egyszerű elkészíteni: egy decinyi kuszkusz forró vízze öntsünk nyakon és úgy lepje el, hogy két centinyi plusz víz legyen rajta. Sózzuk meg és lefedve tartsuk 5-10 percig parkolópályán mielőtt fogyasztanánk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1615736652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása