Hetek óta olyan sütiket sütünk, amihez nagy szükség van tojásfehérjére. Mielőtt megromlik, gyorsan el akartuk használni. Ilyen két verzió van: macaron vagy püspökkenyér. Azonban az anyósomnak volt egy szuper citromos receptje, ami a férjem eszébe jutott, így legalább nem kellett órákat a macaronkészítéssel foglalkozni.
Hozzávalók
7 tojásfehérje
20dkg porcukor
15ldkg liszt
5dkg olvasztott vaj
kandírozott citromhéj
fél vaníliarúd kikapart belseje
A tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a kandírozott gyümölcsöt, majd óvatosan csorgassuk bele az olvasztott vajat.
Arra figyeljünk, hogy a lisztet és a vajat fakanállal keverjük a tojáshabhoz, hogy ne törjük össze.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Én szilikonformát szeretek hozzá használni, így 20-25 perc kell ahhoz, hogy elkészüljön.
Gondolkoztunk azon, mivel is lehetne párosítani a piskótát, és mivel sajnos vaníliafagyi nem volt itthon, a Monin eperpüré és a mentalevél nyertek. De ez tényleg a vaníliafagyival lett volna az igazi.