Anyukám egyik kivételesen könnyű étke, amit még a családom férfi tagja is jóízűen fogyasztanak. Talán minden kritika nélkül. Körülbelül 10 perc alatt összedobható.
Hozzávalók
1kiló gomba (minél nagyobb a feje annál jobb)
1 nagy pohár tejföl
15-20dkg füstölt és trappista sajt vegyesen
(3-4 szelet sonka)
vegeta
bors
Hámozzuk meg a gombát, óvatosan szedjük ki a tönkjét, amit rakjunk félre, mert felhasználjuk később. Miután megmostuk és lecsöpögtettük a gombafejeket, keverjük ki a töltelékét. A tejfölbe reszeljük a sajtot, ízesítsük vegetával, borssal. A gomba törzsét apró kockákra vágjuk fel és keverjük össze a tejfölös krémmel. Ha ragaszkodtok a húshoz, néhány szelet sonkát kockázzunk bele, és így nemcsak vega ételt kaptok. Negyed órát hagyjuk állni hagyni a tölteléket, közben a sütőt 180-ra melegítsük elő. A gombafejeket töltsük meg a töltelékkel, rakjuk a tepsibe és végül alufóliával fedjük le. Süssük így 15 percig, majd vegyük le az alufóliát, és süssük aranybarnára a tetejét, amíg a gomba teljesen meg nem sül.
Ha elkészült, salátával, hasábburgonyával nagyon finom.
Ha jobban szeretitek a rántott ételeket, ezzel tovább lehet cselezni. Ehhez viszont kb 3-4 cm átmérőjű gombákat vegyünk. Ugyanúgy megtöltjük a gombafejeket, csak két-két fejet összefordítunk. Ezt követően bepanírozzuk. A biztonság kedvéért a tojásból a zsemlemorzsába fázist ismételjük meg még egyszer, ne folyjék ki a forró olajban megolvadt sajtos massza.
Forró olajban süssük ki.