Fincsa-nindzsa

Sajtos-tejfölös töltött gombafejek

vagy Rántott töltött gombafejek

2013. július 05. - fincsanindzsa

Anyukám egyik kivételesen könnyű étke, amit még a családom férfi tagja is jóízűen fogyasztanak. Talán minden kritika nélkül. Körülbelül 10 perc alatt összedobható.

Hozzávalók

1kiló gomba (minél nagyobb a feje annál jobb)
1 nagy pohár tejföl
15-20dkg füstölt és trappista sajt vegyesen
(3-4 szelet sonka)
vegeta
bors


1_9.jpg2_4.jpg

Hámozzuk meg a gombát, óvatosan szedjük ki a tönkjét, amit rakjunk félre, mert felhasználjuk később. Miután megmostuk és lecsöpögtettük a gombafejeket, keverjük ki a töltelékét. A tejfölbe reszeljük a sajtot, ízesítsük vegetával, borssal. A gomba törzsét apró kockákra vágjuk fel és keverjük össze a tejfölös krémmel. Ha ragaszkodtok a húshoz, néhány szelet sonkát kockázzunk bele, és így nemcsak vega ételt kaptok. Negyed órát hagyjuk állni hagyni a tölteléket, közben a sütőt 180-ra melegítsük elő. A gombafejeket töltsük meg a töltelékkel, rakjuk a tepsibe és végül alufóliával fedjük le. Süssük így 15 percig, majd vegyük le az alufóliát, és süssük aranybarnára a tetejét, amíg a gomba teljesen meg nem sül.

Ha elkészült, salátával, hasábburgonyával nagyon finom. 

 1_8.jpg

 

Ha jobban szeretitek a rántott ételeket, ezzel tovább lehet cselezni. Ehhez viszont kb 3-4 cm átmérőjű gombákat vegyünk. Ugyanúgy megtöltjük a gombafejeket, csak két-két fejet összefordítunk. Ezt követően bepanírozzuk. A biztonság kedvéért a tojásból a zsemlemorzsába fázist ismételjük meg még egyszer, ne folyjék ki a forró olajban megolvadt sajtos massza.

Forró olajban süssük ki.

3_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr14574520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2013.07.05. 21:08:59

De miért kell bele a vegeta? Friss zöldfűszerekkel finomabb szerintem.

rezsoatya (törölt) 2013.07.06. 16:47:32

@Mitzi von Küche: ez telejesen jogos meglatas! Es nem csak finomabb, egeszsegesebb is!

Az egyszeru elkeszithetosege jo ennek az etelnek. Aztan lehet tovabb varialni is. Mondjuk (friss) kapros juhturoval toltjuk...

(ha friss es szep a gomba, en nem szoktam meghamozni, csak jol megmosni)

fincsanindzsa 2013.07.07. 09:13:57

Tenyleg sokkal jobb az otlet amit javasoltatok. Bevallom oszinten meg sem fordult a fejemben de ez az a hely, ahol az ember mindig tanul valami ujat:-) koszonom!

maya51 2013.11.26. 16:01:17

Nekem szétfolyt a tepsibe az egész. Nektek nem?

fincsanindzsa 2013.11.26. 16:34:42

Nekem nem szokott. Jartam mar en is igy de ennek az a titka h. A torzset kiszeded es annak a helyere toltod be a kremet. Nem pupozod meg tulsagosan mert akkor tenyleg kifolyik.
süti beállítások módosítása