Fincsa-nindzsa

Bounty, az Édenkert íze

2020. július 27. - fincsanindzsa

A Bounty gyerekkorom egyik kedvenc csokija, a ronda és finom Chokito mellett, amit valamelyik félkegyelmű kivont a piacról. Amióta nem eszem állati eredetű ételeket, az eddig is alacsony csokifogyasztásom még jobban leredukálódott. Azt gondolom, mindennek lehet alternatíváját illetve mentes verzióját találni, csinálni, így ezt is kipróbáltam. 

Következzen hát az édesség-blokk következő szereplője!

Hozzávalók (10 db)

120g kókuszreszelék
50g kókuszchips
200 ml Alpro kókuszos főzőtejszín
15g negyedannyi cukorhelyettesítő
50g étcsokoládé

Kalória / szelet:152
Fehérje: 1.4g
Zsír: 12.8g
Szénhidrát: 8.3g

img_4440.JPG

A kókuszchipset az aprítóban finomra darálom, majd hozzákeverem az összes többi hozzávalót (az étcsokit leszámítva).

Dolgozzuk alaposan össze a masszát. Inkább legyen egy picit szárazabb, mint "szaftosabb", hiszen formáznunk kell. Ha nem elég tömör az állaga, adjunk hozzá még egy kevés kókuszreszeléket, hogy tökéletesen összeálljon.

Egy sütőpapír közé teszem a hozzávetőlegesen téglalapra formázott csokialapot, majd egy sodrófával alakítsuk ki az egyenletes felszínét. Kb 1,5-2 centi vastagságúra hagyjuk meg. Vágjuk egyenlő szeletekre és hűtőben pihentessük legalább egy órán keresztül.

Olvasszuk fel a csokit, ebbe keverjünk egy fél evőkanálnyi kókuszolajat és vonjuk be vele a szeleteket és tegyük be a hűtőbe egy újabb fél órára. Ezután, ha szeretnénk a bountyhoz hasonló csíkokat a csoki tetején egy fokpiszkáló segítségével megtehetjük. Helyezzük a fogpiszkálót merőlegesen a csokira, nyomjuk rá egy picit, majd egy cseppet felemelve, haladjunk végig a csokin, a nyomokat kialakítva.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr8616045366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása