Egy újabb megosztó fűszernövény, a Koriander

2020. május 31. - fincsanindzsa

Régebben a receptoraim nem voltak ennyire fogékonyak az újdonságokra, de manapság sokat kutakodom, hogy néhány kedvencből mit lehet még kihozni. A koriandert eddig csak a kedven vietnámi bún levesemhez és az indiai tikka massalához ettem, azonban egy kedves ismerősöm múltkor egy roppant egyszerű…

Tovább

Az első nem kamu próbálkozás - Spárgás tészta

Elkezdtem instán bekövetni olyan vegánokat, akik nagyon gusztusos ételeket készítenek, hiszen egyelőre inspirálódnom kell. Reggel úgy keltem fel, hogy már volt egy határozott elképzelésem, beleégett egy gombás tészta a retinámba. Tudtam, hogy ez nem lesz elég, úgyhogy még amilyen zöldségek…

Tovább

Alternatívák reggelire, az Avokádókrém

Amikor kardiózok a teremben, előszeretettel nézek sorozatokat, hiszen úgy az egy óra gyorsan eltelik. Az Ételünk és Életünkben előszeretettel merülök el.  Azon kívül, hogy megveszem az avokádót és hogy Mexikóban a legnépszerűbb nem tudtam róla túl sokat, így nagy érdeklődéssel néztem az…

Tovább

A nap fix pontja - A Reggeli

Nem arról vagyok híres, hogy gyakran válogatom a reggelijeim ötletét, de szuperboldog voltam az elmúlt 5-7 évben is, amikor szinten tényleg minden reggel rántottával indítottam a napot. El tudjátok képzelni, hány tojást ettem meg!? Átlagosan napi kettőt, hármat. Apróbb fejszámolással is legalább…

Tovább