Amikor kardiózok a teremben, előszeretettel nézek sorozatokat, hiszen úgy az egy óra gyorsan eltelik. Az Ételünk és Életünkben előszeretettel merülök el.
Azon kívül, hogy megveszem az avokádót és hogy Mexikóban a legnépszerűbb nem tudtam róla túl sokat, így nagy érdeklődéssel néztem az Avokádóháború című sorozatot a Netflixen. A beszerzése meg egy újabb érdekes sztori. Az Aldit és a hipereket nem szeretem, mert miután megveszem, még két hétig érlelem, utána meg olyan lesz a felszíne mint egy szottyadt öregember, a belseje meg vagy fekete vagy totál éretlen. Adtam egy esélyt a Metro-nak is, és milyen jól tettem. Pár napot ért a hűtőn - mert elfeledkeztem róla - és pont olyan lett, amit már az avokádókrémhez tökéletesnek ítéltem meg. Amit villával, rusztikusan krémesre lehet törni.
Hozzávalók (4 adag)
4 kisebb avokádó (magozás előtt 13-14dkg / db)
10dkg paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
1 lime leve
só, bors
Kalória / adag: 170.5
Fehérje: 2.3g
Zsír: 14.85g
Szénhidrát: 3.4g
Ha jó krémes az avokádó, akkor csak villával szoktam összetörni, mint ahogy most is tettem. Nekem úgy az igazán finom, ha paradicsomot is aprítok bele. A lilahagymát is apróra vágom, majd alaposan megsózom és legalább egy lime levét belefacsarom. Ez ízlés kérdése ki mennyire szereti fanyaran.