Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém tofuból kezdőknek

2020. július 03. - fincsanindzsa

Reggelire egy új szokást vezettem be. Mindig van otthon legalább két, de inkább háromféle krém, amit a pufirizsre lehet kenni. Humuszt minden héten csinálok, mert az megunhatatlan. A héten csináltam avokádó- és padlizsánkrémet is, azonban ez a tofu elkezdte piszkálni a fantáziám. Néhány területen…

Tovább

Tabbouleh, avagy végy sok petrezselymet

Nyáron Dóri barátnőmmel kitaláltuk, hogy kedd esténként FoodXpedition-t tartunk, melynek keretein belül, minden kedden más-más nemzet konyháját próbáljuk ki. Ő hosszú évekig élt külföldön, így olyan ízvilággal ismertetett meg, amivel sosem mertem volna próbálkozni. Egyik este egy szír étteremben…

Tovább

Eperszezon - 5. fejezet: Rebarbarás eperlekvár

Ha a rebarbarára gondolok, ovis emlékek törnek felszínre. Tudjátok! Az az emlék, amikor a nyelvetek hegyén érzitek a keresett / elképzelt ízvilágot! Most sem volt ez másképp. Emlékszem a fanyar ízére, ami után összefutott nyál a számban. Arra viszont már nem, hogy mivel és hogyan ettük amikor…

Tovább

A banánkenyér kálváriája 2 felvonásban

Zsófi barátnőmmel lementünk hozzánk cseresznyét szedni és természetesen nem hagyhattuk ki a piacot sem a biotermelő és az aszalványos bolt miatt se. Pont azt szeretem a veszprémi piacban - máshol még nem láttam, ugyan nem is járok sok helyre, ha megvan a tuti dealer - hogy kiraknak olcsóbban…

Tovább
süti beállítások módosítása