Reggelire egy új szokást vezettem be. Mindig van otthon legalább két, de inkább háromféle krém, amit a pufirizsre lehet kenni. Humuszt minden héten csinálok, mert az megunhatatlan. A héten csináltam avokádó- és padlizsánkrémet is, azonban ez a tofu elkezdte piszkálni a fantáziám. Néhány területen teljesen otthonosan mozgok, viszont ezek, hogy tofu, szejtán, tempeh még annyira ismeretlen alapanyagok számomra, hogy szépen lassan mindent ki kell kísérleteznem.
Hozzávalók
1 csomag natúr tofu (180g)
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
friss rozmaring (most más zöldfűszer éppen nem volt kéznél, de bármivel helyettesíthető)
só
Kalória: 125g
Fehérje: 12g
Zsír: 1g
Szénhidrát: 2.3g
A tofut botmixerrel pépesítsük krémesre, adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk meg alaposan, ha szeretjük a fokhagymát, azt se sajnáljuk belőle és aprítsunk hozzá sok-sok rozmaringot vagy olyan zöldfűszert, amit szeretünk.
Ha ízvilágban szeretnétek megfogni, nagyon hajaz a tojás ízére.